Zaterdag 9 maart
Het Zesde Metaal
+ Elis Floreen
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 20,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Dialect
  • Pop
Moeten we Het Zesde Metaal nog uitgebreid voorstellen? Met klassiekers als ‘Ploegsteert’, ‘Naar De Wuppe’ en ‘Tid Van Ton’, en bejubelde en bekroonde albums als ‘Nie Voe Kinders’, ‘Calais’ en ‘Skepsels’ is de band rond Wannes Cappelle niet meer weg te denken uit het Belgische muzieklandschap.

Binnenkort verschijnt ‘Het langste jaar’, het zesde album al van de band, en ontstaan in emotionele omstandigheden. Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens in als een bom, en het inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Pintens zettede pet van producer op en leidde de band de zomer van het jaar daarop de studio in om nog een laatste keer alles te geven. Een maand na de opnames stierf hij. ‘Het langste jaar’ is een muzikale neerslag geworden van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band, maar is tegelijk wellicht de meest melodieuze plaat van Het Zesde Metaal, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen. We horen u nu al meeneuriën!

Elis Floreen

Elis Floreen is een singer-songwriter en producer uit België. Haar liedjes komen voort uit kleurrijke, lyrische en onvoorspelbare verhalen. Tijdens haar kinderjaren groeide ze op met muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, wat nu in haar songs te horen is.

In de pandemie verbleef Elis enkele jaren in Kopenhagen om andere genres te verkennen en haar werk als songwriter en producer te verfijnen. Het afgelopen jaar was de zangeres een finalist voor de ‘Sound Track 2023’ en ‘Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting 2024’, terwijl ze werkte aan haar debuutalbum.

Op het podium creëert ze een wereld van avant-garde folkpop om je in onder te dompelen, verhalen om je in te verliezen en liedjes om te swingen of op te dansen. Denk aan een mix van Kate Bush, Kadhja Bonet, Paul Simon en Natalia Lafourcade.

Elis Floreen

MEZZ tipt