Zondag 21 mei
Herman Brood Academie On Tour
KOALA+ PALMSY+ Carina Nebula + Duke John
14:30
Kleine zaal
14:30 | Kleine zaal
gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Pop
  • Rock

Maak je klaar voor de 13e editie van Herman Brood Academie On Tour. Dit is dé springplank voor opkomende bands van de Herman Brood Academie, georganiseerd door de studenten van de opleiding Music Industry Professional. Dit keer betreden KOALA, PALMSY, Carina Nebula & Duke John het podium van Mezz.

KOALA is een vijfkoppige folk pop/indierock band. In hun soms kwetsbare songs vertolken ze het mannelijke en vrouwelijke perspectief op de liefde. Door de unieke stemmen van het KOALA frontduo, Luke de Jong en Märel Bijveld, de catchy en zweverige gitaren (Dennis Jonker) en een krachtige samengesmolten ritmesectie (Hugo Zuiker en Samuël de Smit), kleef je als publiek de hele set lang aan deze band vast.

Zweef tussen sprankelende indie pop en de levendige energie van pop-punk, mix deze twee genres met de punch van 90s alt-rock zoals Weezer en dan heb je de indie rockband PALMSY. De liedjes zijn aanstekelijk, sexy, opzwepend en vooral niet saai door het fonkelende gitaarwerk, teksten die van je tong afrollen en catchy melodieën. Gooi er opvallende arrangementen tegenaan met een mix van metaforische onderwerpen, slaapkamer gedachtes, en een perspectief op affectie met een gevatte, geestige draai en je hebt de perfecte PALMSY song.

Duke John is een serieuze alternatieve stoner-rockband met zware riffs en agressieve gitaarsounds, geïnspireerd door bands als Radio Moscow en Queens of the Stone Age. En sinds een drummer-switch bestaat de band uit 3 bevlogen muzikanten die samen erg sterk blijken te zijn. Sinds de release van hun debuut EP ‘Tales Of The Road’, een aantal try-out’s, het winnen van de Utrechtse Popprijs en daaropvolgend een heleboel shows, hebben ze gewerkt aan een nieuw repertoire, dat zowel agressiever als intelligent is, afwisselend en volwassen.

De muziek van Carina Nebula bestaat uit mooi gearrangeerde popliedjes die worden ingevuld door vernieuwende, ruimtelijke gitaar- en synthpartijen. De moderne, semi-elektronische sfeer gaat hand in hand, met energieke, meeslepende, psychedelische stukken. De teksten zijn vergezochte metaforen voor elementen uit het heelal die worden benadrukt door meerstemmige koortjes. Deze experimenteel klinkende popsongs kunnen live worden geassocieerd met bands als, Pond, Mini Mansions, Autolux en Soulwax.

MEZZ tipt