Donderdag 1 februari
Grapell
+ Le Manou
19:30 (Doors: 19:00)
Kleine zaal
19:30 (Doors: 19:00) | Kleine zaal
€10

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
  • Pop
  • Soul

Een lang bewaard geheim uit het hoge Noorden is Grapell uit Stockholm. De twee jeugdvrienden Emil Erstrand en Nils Nygårdhs begonnen hun muzikale carrière als schoolband onder de naam Good Morning June. In 2013 sloegen ze een nieuwe weg in en brachten ze hun eerste single uit onder de naam Grapell. Waar veel bands kiezen om snel een debuutalbum op te nemen, besloot Grapell in de studio eerst hun eigen geluid verder te ontwikkelen. Dit bleek succesvol toen in 2015 de single ‘Arrow’ werd uitgebracht. Mede door toevoeging van een saxofoon creëerde ze een tijdloos en soulful nummer dat ook in Nederland werkt opgepikt door o.a. 22tracks.

Debuut album ‘Crier’ zag het licht in november 2017. Deze kersverse plaat staat vol soulvolle, loepzuivere popsongs. Een act om in de gaten te houden en zeker een act om live te gaan zien. Al is het maar om te roepen dat jij er bij was toen ze nog in de kleine zaal van Mezz speelde.

Le Manou is het straffe, beloftevolle project van Manou Maerten. Student muziekproductie aan school of arts Gent. Met West-Vlaamse roots maar opgegroeid in het Waalse Durbuy zingt Manou ook in het Frans. Recent was ze één van de geselecteerden voor de “Nieuwe Lichting” van Studio Brussel.

L’Homme is de eerste single van het later dit jaar te verschijnen 4 track EP “L’Homme” en werd opgenomen tijdens de nazomer van 2016 met producer Orson Wouters. “ Een dromerige zoektocht om lyrische klassieke muziek en elektronische vibes te combineren “, zegt ze zelf over haar project. Le Manou klinkt als een verrukkelijke samensmelting van James Blake, J.S Bach en Charles Aznavour. Een madame om in de gaten te houden!

MEZZ tipt