Donderdag 13 oktober
Fresku
+ Nobinh + Het Hiphop Journaal
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hiphop

In De Lucht tour

Op 26 oktober 2021 bracht Fresku zijn album ‘In De Lucht Deel 1 uit. Een album over intuïtie, het gevoel dat er iets in de lucht hangt en niet precies weten wat er gaat gebeuren. Op deze manier wil Fresku de luisteraars de ruimte geven om een betekenis aan zijn nummers te geven. ‘In De Lucht’ is een tweeluik, waarvan het tweede deel in 2022 verschijnt. Het album voelt voor Fresku als een nieuw debuut welke hij ook nog eens als eerste independent heeft uitgebracht. Bij dit hoort natuurlijk ook een nieuwe clubtour met BAND!

Eind 2008 bracht Fresku zijn single ‘Brief Aan Kees’ uit, welke hem in 2009 een contract opleverde bij Top Notch. Zijn eerst twee albums ‘Fresku’ en ‘Maskerade’ werden verkozen tijdens de State Awards. De rapper had het gevoel dat hij niet alles kwijt kon met zijn muziek, waarna hij in 2016 als cabaretier debuteerde met zijn one-man show ‘Welkom Bij De Fresku Show’. Samen met Mani bracht hij vervolgens in 2017 zijn album ‘Juice’ uit. In 2022 is Fresku Ambassadeur van de Vrijheid.

Nobinh

Nobinh is een Engelstalige rapper die één doel heeft in het leven: mensen laten lachen en mensen motiveren. In zijn muziek hoor je dit terug in de motiverende teksten en vrolijk makende melodieën. Zijn catchy hooks, groovy rap ritmes en beladen teksten vormen samen een energieke en unieke sound.

Het Hiphop Journaal

De avond wordt aan elkaar gedraaid door het Hiphop Journaal. Zij weten als geen ander hoe ze het allerfijnste hiphop feestje moeten bouwen. Ze brengen de allerbeste Nederlandse hiphop; van de classics tot new school. Van Opgezwolle tot The Opposites, via Kraantje Pappie, Winne en Jiggy Dje naar Extince, Brainpower en Osdorp Posse. Natuurlijk vergeten ze ook de tunes van Ronnie Flex, Mula B, Josylvio en Jonna Fraer niet; verwacht een bloemlezing uit het heden, verleden en de toekomst van de hiphop des vaderlands.

MEZZ tipt