Zondag 31 oktober
Frayle + The Fifth Alliance
+ Mould
19:30 (Doors: 18:30)
Kleine Zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • doom
  • Metal

Frayle

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

De fascinatie voor hekserij, zwarte magie en het occulte is nooit ver weg bij het uit Cleveland afkomstige Frayle. De kern van de band bestaat nog steeds uit vocaliste Gwyn Strang en gitarist Sean Bilovecky. Het karakteristieke en fraaie doom metal geluid is uniek in zijn soort.

Het debuutalbum ‘1692’ is een logisch vervolg op de eerste EP ‘The White Witch’. De heavy doom werkt nog steeds hypnotiserend en de vocalen van Strang gaan naadloos over in de duistere, angstaanjagende soundscapes. Invloeden van Chelsea Wolfe, Sleep en zelfs Portishead zijn hoorbaar in de lange slepende nummers.

The Fifth Alliance

The Fifth Alliance maakt al enige tijd indruk met hun verwoestende sludge metal. Het vijftal met frontvrouw Silvia Berger heeft in 2019 hun ‘The Depth of The Darkness’ album uitgebracht. De sfeer is beklemmend en stuwend. De prachtige subtiele intro’s leiden tot knalharde sludge metal met furieuze blastbeats, tremolo riffs en ijzingwekkend geschreeuw.

Mould

Het pas net opgerichte Mould zweeft ergens tussen een mix van doom, stoner en noise. Beïnvloed door bands als Thou, Elder, Yob probeert het drietal een eigen geluid en identiteit te vinden. En dat gaat ze goed af, getuige hun eerste snippets die ze op het wereldwijde web met ons deelden.

MEZZ tipt