Zondag 19 maart
Erny Green
15:30
Kleine zaal
15:30 | Kleine zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen

Wanneer Erny Green begint met zingen, is het net alsof hij zijn liedjes rechtstreeks in je oor zingt. Het rauwe, ongepolijste geluid komt ongetwijfeld door de ervaring van de singer-songwriter op de straat. In 1988 ruilde hij Nederland namelijk om voor de straten van Amerika, om daar als straatmuzikant te leven. In zijn tijd als straatmuzikant schreef hij onder andere een van de best erkende nummers over Utrecht aller tijden, De Nacht.

Nu, 25 jaar en 9 albums later heeft Erny zijn plek tussen de beste Nederlandse liedjesschrijvers zeker gevonden. In 2017, het jubileumjaar, brengt hij zijn 10e officiële album uit, Pheromones genaamd. Onlangs is de eerste single van dit album, Kiss The Girls, uitgebracht. Deze plaat geeft ons al een beeld van hoe het album ongeveer zal klinken: puur, melancholisch, confronterend en onheilspellend.

Speciaal voor het jubileumjaar van Erny, zal hij optreden met een voltallige band. Hij doet dit samen met muzikanten Thijs Heij (piano, elektrische gitaar) en Gerald Roerdinkveldboom (drums), waarmee Erny al behoorlijk wat jaren de tributeband Joy Division Undercover mee vormt en producer Sjoerd van Reeuwijk (bas).

MEZZ tipt