Donderdag 4 oktober
Enslaved + High on Fire
+ Krakow
17:30 (Doors: 17:00)
Jupiler zaal
17:30 (Doors: 17:00) | Jupiler zaal
€25

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • doom
  • heavy metal
  • Metal
  • stoner

Enslaved

Al meer dan 25 jaar bewijst Enslaved keihard een van de meest wonderbaarlijke en originele bands van de moderne tijd te zijn. De geschiedenis van zware muziek is bezaaid met de lijken van bands die noch het uithoudingsvermogen noch de creativiteit hadden om op koers te blijven. Echter heeft Enslaved vanaf hun ontstaan in 1991 hun eigen singuliere pad gevolgd, begonnen in de Noorse black metal-scene en geëvolueerd tot een metalband zonder angst manieren om hun wildste ideeën tot uitdrukking te brengen.

In 2015 bracht Enslaved hun 14e studioalbum, het alom geprezen E uit. Met dit album verdiende ze hun vijfde Noorse Grammy overwinning. Sinds de release van E, is Enslaved toegewijd aan het verspreiden van hun evangelie van muzikale onverschrokkenheid over de hele wereld. Ze hebben Europa en Noord-Amerika eind 2017 en begin 2018 opnieuw veroverd en komen dit najaar dus sterker dan ooit naar MEZZ!

High On Fire

In doom- en stoner metal zijn er maar weinig mannen zo invloedrijk als High On Fire-frontman Matt Pike. High On Fire herrees in 1998 uit de as van Sleep, legendarisch sludgemetalmonster en absolute favoriet in Roadburn-kringen. Matt Pike, destijds enkel gitarist, zingt er nu ook bij, al zeven albums lang.

High On Fire wordt alom geprezen vanwege hun loeizware riffs. Invloeden van doom metal en stoner rock zorgen voor een muur van geluid waar niemand om heen kan. In maart heeft de band de laatste tracks opgenomen van de later dit jaar te verschijnen plaat. Daar kunnen we dus zeker nummers van gaan verwachten!

Krakow

Deze avond zal de Noorse metal band Krakow de support verzorgen. Krakow haalt zijn inspiratie uit Neurosis, Iron Maiden, Mastodon en Enslaved. Met ritmische bas en post rock gitaren laat Krakow zien wat ze in hun mars hebben. Daarnaast is tweede album ‘Diin’ gekroond tot derde beste metal album van Metal Hammer Norway. Met hun beukende drums en vele gitaaraanslagen zullen zij de zaal zeker aan het headbangen krijgen!

MEZZ tipt