Thu 04 Oct

Enslaved + High on Fire

European tour 2018 Koop Tickets
Jupiler zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    €25
Genre
  • doom
  • heavy metal
  • Metal
  • stoner
Share

Enslaved

Al meer dan 25 jaar bewijst Enslaved keihard een van de meest wonderbaarlijke en originele bands van de moderne tijd te zijn. De geschiedenis van zware muziek is bezaaid met de lijken van bands die noch het uithoudingsvermogen noch de creativiteit hadden om op koers te blijven. Echter heeft Enslaved vanaf hun ontstaan in 1991 hun eigen singuliere pad gevolgd, begonnen in de Noorse black metal-scene en geëvolueerd tot een metalband zonder angst manieren om hun wildste ideeën tot uitdrukking te brengen.

In 2015 bracht Enslaved hun 14e studioalbum, het alom geprezen E uit. Met dit album verdiende ze hun vijfde Noorse Grammy overwinning. Sinds de release van E, is Enslaved toegewijd aan het verspreiden van hun evangelie van muzikale onverschrokkenheid over de hele wereld. Ze hebben Europa en Noord-Amerika eind 2017 en begin 2018 opnieuw veroverd en komen dit najaar dus sterker dan ooit naar MEZZ!

High On Fire

In doom- en stoner metal zijn er maar weinig mannen zo invloedrijk als High On Fire-frontman Matt Pike. High On Fire herrees in 1998 uit de as van Sleep, legendarisch sludgemetalmonster en absolute favoriet in Roadburn-kringen. Matt Pike, destijds enkel gitarist, zingt er nu ook bij, al zeven albums lang.

High On Fire wordt alom geprezen vanwege hun loeizware riffs. Invloeden van doom metal en stoner rock zorgen voor een muur van geluid waar niemand om heen kan. In maart heeft de band de laatste tracks opgenomen van de later dit jaar te verschijnen plaat. Daar kunnen we dus zeker nummers van gaan verwachten!

Meer in MEZZ