Sun 19 Nov

Dylan LeBlanc

Koop Tickets
Dylan LeBlanc
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 15,00 (Normaal)
Genre
  • Americana
  • Country
  • Folk
  • Singer-Songwriter
Share

Dylan LeBlanc is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist die folk, alt-country en americana combineert in zijn muziek. Als zoon van sessiemuzikant James LeBlanc bij Aretha Franklin en Wilson Pickett is muziek altijd groot deel geweest van Dylans leven. Op zijn elfde begon hij met het schrijven van liedjes. Tegen zijn late tienerjaren had hij een soulvolle, blues achtige stem en gitaarstijl ontwikkeld.

Het is geen verrassing dat LeBlanc tegenspoed heeft gekend, gezien de uitgesproken wijsheid en levenservaring die je terug hoort in zijn stem. Dankzij zijn doorzettingsvermogen tekende hij een platencontract bij ATO Records, waar hij in 2019 het album ‘Renegade’ uitbracht. Het veelgeprezen album zette de zanger echt op de kaart. Sindsdien heeft Dylan verschillende singles en zijn EP ‘Pastimes’ uitgebracht. Zijn nieuwste album is getiteld ‘Coyote’, waarvan LeBlanc zegt dat het “het album is dat hij altijd al heeft willen maken.”

“De jongeling, zo te horen geen vrolijk mens, komt met perfecte ouwelullenmuziek die aansluit bij het werk van My Morning Jacket, Clark en LaFave.” – OOR

Meer in MEZZ