Zondag 19 november
Dylan LeBlanc
+ Jesse Roper + JJ's Country
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal, Popcafe
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal, Popcafe

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Americana
  • Country
  • Folk
  • Singer-Songwriter

Dylan LeBlanc is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist die folk, alt-country en americana combineert in zijn muziek. Als zoon van sessiemuzikant James LeBlanc bij Aretha Franklin en Wilson Pickett is muziek altijd groot deel geweest van Dylans leven. Op zijn elfde begon hij met het schrijven van liedjes. Tegen zijn late tienerjaren had hij een soulvolle, blues achtige stem en gitaarstijl ontwikkeld.

Het is geen verrassing dat LeBlanc tegenspoed heeft gekend, gezien de uitgesproken wijsheid en levenservaring die je terug hoort in zijn stem. Dankzij zijn doorzettingsvermogen tekende hij een platencontract bij ATO Records, waar hij in 2019 het album ‘Renegade’ uitbracht. Het veelgeprezen album zette de zanger echt op de kaart. Sindsdien heeft Dylan verschillende singles en zijn EP ‘Pastimes’ uitgebracht. Zijn nieuwste album is getiteld ‘Coyote’, waarvan LeBlanc zegt dat het “het album is dat hij altijd al heeft willen maken.”

“De jongeling, zo te horen geen vrolijk mens, komt met perfecte ouwelullenmuziek die aansluit bij het werk van My Morning Jacket, Clark en LaFave.” – OOR

Jesse Roper

Jesse Roper, afkomstig uit Victoria, BC, is een blues/Americana-artiest die bekend staat om zijn moderne, met indie doordrenkte bluesmuziek en zijn krachtige live-optredens, ondersteund door zijn virtuoze gitaarspel. Het podium is zijn thuis en de plek waar hij schittert sinds hij in zijn vroege jaren zijn plankenkoorts heeft overwonnen.

Jesse’s muzikale talent heeft hem de kans gegeven om op te treden met bekende artiesten zoals soullegende Booker T. Jones, rockveteraan Colin James, blueszangeres Beth Hart en de Canadese legende Burton Cummings. Jesse weet zijn persoonlijke verhaal en ervaringen op meesterlijke wijze te verweven in zijn songwriting.

JJ's Country

Tijdens de changeover speelt JJ’s Country in het Popcafé. Jeroen Haamers (zang & gitaar), Mark Eeftens (drums) en Eric Haamers (bas) brengen een gevarieerd repertoire van legendarische countrynummers, die op unieke wijze worden vertolkt. Daarnaast tonen ze evenveel gemak en kracht in het creëren van hun eigen originele nummers.

De band werd beïnvloed door een vreemde ziekte die de pandemie met zich meebracht: een ongekende drang om nummers te blijven schrijven. Dit leidde tot de release van twee albums in de periode 2021-2022. Het eerste album ‘The Legacy’ is een eerbetoon aan de klassiekers, terwijl het tweede album ‘Originals’ de band meer in de alternatieve/outlaw countryhoek plaatst.

MEZZ tipt