Donderdag 31 oktober
Dummy & Wishy
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 16,50
  • indie rock
  • shoegaze
Een muzikale double-bill met Dummy & Wishy!

Dummy

Dummy is een Amerikaanse rockband bestaande uit Alex Ewell, Emma Maatman, Nathan O’Dell en Joe Trainor. Hun debuutalbum ‘Mandatory Enjoyment’ kwam eind 2021 uit en werd een van de sleeper hits van het jaar. Na de lockdown toerde de band twee jaar lang, deze ervaring klinkt door in ‘Free Energy’, de opwindende opvolger van ‘Mandatory Enjoyment’, die later dit jaar uitkomt.

Als creatief onrustige band wilde Dummy harder, dansbaarder en psychedelischer worden voor hun volgende plaat. Dit betekende elektronische geluiden toepassen op de kwaliteiten van rock, door middel van meer vocale loops, sampling, gekke ritmes en speelse synths. Het resultaat is een plaat die het lichaam laat dansen, of dat nu is door middel van een tandenknarsende muur van ruis, een klef poprefrein of een vrolijke drummachine, als je Dummy bent, is het misschien wel allemaal in hetzelfde nummer.

Wishy

Na eerdere bijnamen werd Wishy geboren als medaille van alternatieve muziek uit het verleden, met sporen van shoegaze, grunge en powerpop die door elkaar vloeien.

Op ‘Triple Seven’ is de muzikale samenwerking van songwriters Kevin Krauter en Nina Pitchkites een zeldzame synergie. Het klinkt alsof iemand goud heeft gevonden. Deels een sluwe knipoog en deels warme dankbaarheid, het is passend dat hun langverwachte debuut de titel ‘Triple Seven’ draagt.

Het album is een los web van stukjes en momentopnamen, die Krauter en Pitchkites vastleggen in een paar stormachtige jaren. Soms prachtig en altijd bevrijdend is ‘Triple Seven’ een levendig bewijs van zelfontdekking met het gewicht van de oude rockalbums die het inspireerden.

MEZZ tipt