Vrijdag 3 mei
Dead Duck releaseparty
+ Thistle Sifter
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 9,50
  • Indierock
  • Postrock
Dead Duck is een indie-, post-rockband uit Breda. De band kent veel muzikale invloeden en als je je ogen sluit hoor je invloeden van bands als: Motorpsycho, Mogwai en Amenra.

Dead Duck speelt trage, lang uitgesponnen nummers. Het verschil in dynamiek in de nummers is één van de handelsmerken van de Ducks. De teksten zijn vaak geïnspireerd op gedichten van Charles Bukowski, wat goed aansluit op de donkere, mysterieuze sfeer van de muziek.

Dead Duck maakt alternatieve indie rock, neigend naar post-rock. Met duistere kantjes en vol boeiende herhaling. Een serieuze band die het goed doet in het duister, niks voor op een vroege middag. Daar zijn ze ook veel te goed voor.

3voor12 Breda

Thistle Sifter

Thistle Sifter is een instrumentaal postrockproject van de Engelse muzikant Pete Barnes. Het nieuwe album ‘Circles’ is de opvolger van het debuut ‘A Spectral Moon’, gebaseerd op een ernstig fietsongeluk dat Barnes in november 2020 letterlijk in verwarring bracht.

‘Circles’ werd geïnspireerd door persoonlijke worstelingen met gezondheid, acceptatie en het loslaten van het verleden. De muziek werd geschreven tijdens een langdurige herstelperiode, ver van familie en vrienden in Engeland. Het resultaat is een krachtige instrumentale plaat, waarin thema’s als Brexit, de pandemie en de weg naar Barnes’ herstel centraal staan.

‘Unique soundscapes and fascinating ambience’ – Post-Rock Central (UK)

Thistle Sifter

MEZZ tipt