Vrijdag 3 mei
Dead Duck releaseparty
+ Thistle Sifter
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 9,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indierock
  • Postrock
Dead Duck is een indie-, post-rockband uit Breda. De band kent veel muzikale invloeden en als je je ogen sluit hoor je invloeden van bands als: Motorpsycho, Mogwai en Amenra.

Dead Duck is een onverwachte combinatie van vaders en zonen die ook nog eens neven en ooms van elkaar zijn. Familiair amper uit te leggen, maar gelukkig draait het om de muziek. Dead Duck klinkt als een scène uit een film noir, met nog een klein sprankje hoop te midden van de duisternis. Een liefdesbaby tussen Mogwai, Motorpsycho, Amenra en Charles Bukowski zou je kunnen zeggen. Laten we het simpelweg omschrijven als filmische postrock die veelal ontspoort in een explosie van melodieuze gitaren en ontketende zang.

Dead Duck maakt alternatieve indie rock, neigend naar post-rock. Met duistere kantjes en vol boeiende herhaling. Een serieuze band die het goed doet in het duister, niks voor op een vroege middag. Daar zijn ze ook veel te goed voor.

3voor12 Breda

Thistle Sifter

Thistle Sifter is een instrumentaal postrockproject van de Engelse muzikant Pete Barnes. Het nieuwe album ‘Circles’ is de opvolger van het debuut ‘A Spectral Moon’, gebaseerd op een ernstig fietsongeluk dat Barnes in november 2020 letterlijk in verwarring bracht.

‘Circles’ werd geïnspireerd door persoonlijke worstelingen met gezondheid, acceptatie en het loslaten van het verleden. De muziek werd geschreven tijdens een langdurige herstelperiode, ver van familie en vrienden in Engeland. Het resultaat is een krachtige instrumentale plaat, waarin thema’s als Brexit, de pandemie en de weg naar Barnes’ herstel centraal staan.

‘Unique soundscapes and fascinating ambience’ – Post-Rock Central (UK)

Thistle Sifter

MEZZ tipt