Tue 10 Oct

De Staat

+ The Guru Guru Sold out
De Staat
Jupiler Zaal
20:00 (Doors: 19:00)
Ticketinfo
  • € 35,50 (Normaal)
Genre
  • Alternative rock
Share

Uitverkocht

Er zijn geen tickets meer beschikbaar voor dit evenement.

Probeer het eens op TicketSwap

De vijfkoppige band De Staat onder leiding van frontman Torre Florim staat sinds de release van hun debuutalbum ‘Wait For Evolution’ uit 2009 bekend om hun alternatieve, dansbare rock met invloeden van genres als pop, blues, soul, funk en elektronische muziek. De Staat is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest populaire bands van Nederland, deelde het podium met The Rolling Stones en Muse en prijkte bovenaan het affiche als headliner van Lowlands 2019.

In juni hebben ze Red / Yellow / Blue afgerond. Er komt geen studio-album – in plaats daarvan is er een gigantische verzameling nieuwe nummers uitgekomen op digitale platforms. Frontman Torre Florim heeft het beroemde eclecticisme van zijn band volledig omarmd om hun eerste auditieve kunstproject te produceren, door tientallen nummers te schrijven die de kleuren rood, geel en blauw weerspiegelen. Red / Yellow / Blue is een songwriting-experiment dat twee vingers opsteekt naar het concept van vaste genres.

The Guru Guru

The Guru Guru combineert puntige, koortsachtige gitaren met dynamische ritmes en hoekige vocalen. Alhoewel ze duidelijke invloeden uit art-rock, psychedelische rock en grunge halen, is de band niet te definiëren met een genre.

The Guru Guru wordt geprezen om hun liveoptredens, waarbij vocalist Tom Adriaenssens op het randje van theatrale waanzin balanceert, terwijl er voelbare elektrische energie van het podium afspat.

Meer in MEZZ