Zondag 21 april
De Kift
+ Ledebirds
20:30 (Doors: 20:00)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 20:00) | Jupiler Zaal
€ 15

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • muziektheater
  • Punk
  • Rock
De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Daarnaast is er een behoorlijke dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Sinds hun oprichting in 1988 hebben ze al twaalf studioalbums uitgebracht en hebben ze bijgedragen aan diverse theater-, film- en samenwerkingsprojecten. Ze componeren ook muziek voor films en televisie en geven optredens in zowel binnen als buiten Nederland.

Vanwege het enorme succes is hun theatertournee ‘Feest van het Hondsvot’ verlengd, en nu komen ze naar MEZZ.  ‘Feest van het Hondsvot’ is een opeenvolging van muziek- en tekstflarden uit het oeuvre van De Kift, gecombineerd met nieuwe muziek en teksten die geput zijn uit de wereldliteratuur. Het podium wordt verrijkt met prachtige tekenkunst van drummer/vormgever Wim ter Weele, deels geanimeerd en geprojecteerd. Dit alles vormt een grote zwerftocht door het verleden, heden en toekomst van De Kift en de wereld waarin F, de hoofdpersoon van het verhaal, heeft gezworven.

Ledebirds

De Ledebirds zijn een buurtorkest uit Ledeberg, een superdiverse wijk van Gent. Zangers in verschillende talen, blazers, strijkers en een uitgebreide ritmesectie brengen een stomend programma met muziek uit alle windstreken. Voor het Grensverleggers project werken ze samen met muzikanten van ‘Eddy and the Ethiopians’ uit Nederland, met instrumentale muziek geïnspireerd op Ethiopische en Eritrese traditionals. De Ledebirds spelen ook werk van de componist Dick van der Harst die momenteel een residentie heeft in het orkest.

Het optreden is een samenwerking tussen de Ledebirds en Eddy and the Ethiopians, dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Ledebirds

MEZZ tipt