Zondag 24 november
Dan Croll
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 15
  • indie pop
Dan Croll is een bekroonde indie-pop/folktronica-artiest. Hij studeerde af aan het Liverpool Institute of Performing Arts. Sindsdien heeft hij samengewerkt met bekende namen uit de industrie om een aantal indrukwekkende en creatieve albums uit te brengen.

Het album ‘Fools’ gaat over recente gebeurtenissen met warmte en humor om Dan Croll te helpen beslissen welke richting hij op wil. Vijf jaar nadat hij zijn geliefde Liverpool verliet voor het zonnige L.A., een verhuizing in een opwelling die zijn geluid veranderde, stelt ‘Fools’ een fundamentele vraag – is het eindelijk tijd om thuis te komen?

‘Fools’ volgt na ‘Grand Plan’ in 2020, een hit die zijn eerste ervaringen met het leven in L.A. vastlegde en zijn synthpop inruilde voor sepia-getinte folkrock met Laurel Canyon-accenten. Op ‘Fools’ heeft Dan het over Covid, het einde van een intense relatie van drie jaar, de dood van zijn grootmoeder en zeldzame reizen naar huis als de beperkingen worden opgeheven. Muzikaal gezien spreidt het breder uit — country, disco en woozy psychedelica voegen zich bij de knipogen naar Carole King en James Taylor op ‘Grand Plan’.

MEZZ tipt