Zaterdag 3 februari
D-Double + Crooks
+ Johnny Sellah + Freddie Lee + more
20:00 (Doors: 20:00)
Jupiler Zaal
20:00 (Doors: 20:00) | Jupiler Zaal
€ 16,99

Afgelast

Helaas, dit evenement is afgelast. Lees meer over hoe je je geld terug kan krijgen.

Meer informatie over tickets.
  • Hiphop

D-Double, Crooks, Johnny Sellah en Freddie Lee komen naar MEZZ voor een avond vol hiphop!

D-Double

D-Double (Reginald) komt uit Vlissingen, niet langer alleen de stad van de Nederlandse band BLØF. Hij brak in 2012 door met zijn deelname aan de rapcompetitie ‘The Next MC’ van BNN, 101Barz.

Daarnaast is D-double bekend van nummers als ‘Intro’ en ‘Jong Wild & Roekeloos’, maar ook stond hij op het ‘New Wave’ album samen met Lijpe op ‘Dikke Gun’. Zijn album ‘Bankjes’ en zijn laatste release ‘Capo Di Tutti’ hebben ervoor gezorgd dat Double nu bij een van de gevestigde rappers en MC’s uit Nederland hoort.

Zijn herkenbare stem, harde trapbeats met vaak een melodische synth loop of sample, gecombineerd met de echtheid die D-Double op deze beats spit maakt dat hij een zo’n goede rapper is. Een rapper die nog lang niet klaar is en on his way om van de grootste te worden in de Nederlandse game.

D-Double

Crooks

Juliandri, beter bekend als Crooks, maakte zijn debuut in 2008 met een van de meest legendarische 101Barz sessies ooit samen met Hef en Adje. In datzelfde jaar namen ze samen een mixtape op ‘Boyz In De Hood 1’ en leverde hen een State Award op. Na zijn debuutalbum ‘Absentie’ in 2011, woonde Crooks in 2013 bij zijn moeder samen met Hef en maakte ze samen het album ‘Freddy & Bundy’ met klassiekers als ‘Bijna’ en ‘Tot Laat’ bereikt dit album plek 38 van de album Top 100.

Tot de release van ‘Boyz in de hood 2’ in 2021 releasde Crooks singles als ‘Whiskey Plain’ en ‘Broertje’. Het vervolg van Boyz In De Hood is wederom een ijzersterk project met laidback beats en caption waardige lyrics. Als het aan de fans ligt is dit album het beste rap album van Nederland.

Crooks

Johnny Sellah

De carrière van Johnny Sellah begon in 2016 nadat hij samen met stadsgenoot en rapper Kevin zijn debuut track ‘Vuur 2’ uitbracht. Een jaar later bracht hij, wederom weer met rapper Kevin, zijn tweede track ‘Amana Sikter’ uit. Via Kevin kwam Johnny Sellah ook terecht bij Rotterdam Airlines.

Na het uitbrengen van verschillende losse tracks, zijn bijdrages op het collectieve ‘Gate 16’ album en zijn aandeel in de Rotterdam Airlines 101Barz zomersessie van 2016 de volgende stappen in zijn carrière geweest.

In 2017 bracht de rapper, na zijn periode in de gevangenis, zijn eerste grote project ‘Back On Roads’ uit en begon hij ook met het uitbrengen van vlogs. In 2019 kwam zijn tweede album ‘Issues’ uit en ook in 2020 bracht de rapper meerdere tracks uit. Om in 2022 met een album ‘Tijdverdrijf’ en in 2023 ‘Asfalt Flow’

Zijn laatste single is in samenwerking met Q’n een Tilburgse artiest.

Johnny Sellah

Freddie Lee

De rauwe rap koning uit Breda en laatste aanwinst van Infected Records komt jullie trommelvliesje lekker opwarmen met zijn intens snelle en gevaarlijk spitse bars over zijn bewogen leven en zijn haat naar de autoriteiten. Op zijn debuutalbum: ‘1000’ met tracks als Fuck De Popo en Moord Stikken weet je meteen dat het menens is. Hierna volgde in mei een album met Fano: Faan & Fred. Waar Freddie Lee zijn ludiekere kant laat zien, maar ondertussen staat zijn middelvinger altijd klaar om in je gezicht te duwen.

Freddie Lee

MEZZ tipt