Zaterdag 11 mei
Coffey Fest
John Coffey + Tusky + Arson + Maria Iskariot
18:00 (Doors: 16:00)
Pier15
18:00 (Doors: 16:00) | Pier15
€ 29,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • alternatieve rock
  • Punk
COFFEY FEST komt eraan in 2024! Dit jaar is de eerste editie van Coffey Fest in het Skatepark van Pier15 in samenwerking met MEZZ. Met natuurlijk als headliner John Coffey. Daarnaast zie je verschillende acts waar de band nauw verbonden mee is en de bandleden zelf dol op zijn.

Line-up:

  • John Coffey
  • Tusky
  • Arson
  • Maria Iskariot

John Coffey

Na zes jaar is John Coffey terug: met nieuwe songs, nieuwe shows, een nieuw album en een overvloed aan opgekropte energie!

Hun muzikale reis strekte zich uit van Rusland tot Amerika, met talloze optredens in clubs en festivals door heel Europa. Tot september 2016, toen John Coffey voor onbepaalde tijd van het podium stapte. Gedurende deze periode wilden de vijf bandleden onbeperkte ruimte creëren voor nieuwe ideeën. Eind 2020 ontstond weer de honger naar wat ze altijd samenbracht: de oncontroleerbare drang om op het podium te staan, zalen op z’n kop te zetten en elke bezoeker mee te sleuren.

David: “Soms kan het ook gewoon heel eenvoudig zijn. Er is niets vetter dan met deze gasten weer muziek te maken en op het podium te staan. Dat we er vervolgens vijf jaar over gedaan hebben om weer met elkaar in een ruimte te staan, geeft ons juist weer onstuitbare energie.”

John Coffey

Tusky

Sinds hun start in 2016 heeft Tusky geen moment stilgezeten. Met twee LP’s en een EP op zak mag het zeer duidelijk zijn dat de band hun honger voor luide, snelle en furieuze punkrock blijft voeden. Stukje bij beetje winnen ze de harten van veel nieuwe luisteraars en breiden ze hun fanbase uit door zowel op als naast het podium de beste versie van zichzelf te zijn.

Nu, met hun nieuwe album, hebben ze de eer en het genoegen gehad om samen te werken met Adrian Bushby (Foo Fighters, Spice Girls, Muse e.a.) die de band heeft geholpen het perfecte geluid te vinden voor dit stukje bruine kunst; de heerlijke mix tussen hun oude platen en de nieuwe – ruige en vieze rock, woest gepolijst tot een punkrock pareltje dat wordt gereleased door Suburban Records.

Gewapend met twaalf nieuwe tracks is de band klaar om hun liveshow naar een hoger niveau te tillen. Meer band, meer energie, meer entertainment en vooral: meer Tusk.

Tusky

Arson

De oorsprong van Arson ligt in de lente van 2016, toen leden van verschillende metal- en screamo-bands uit Gent samenkomen en besluiten zich los te maken van de subculturen waarin ze al jaren vertoefden. Het was tijd voor iets nieuws. Tijd voor good old-fashioned loeiende gitaren, strakke drums en intense vocals.

De vijfkoppige Gentse band Arson brengt een harde mix van rock ‘n roll, punk, hardcore en southern rock.

Arson

Maria Iskariot

Maria Iskariot is een half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierig strofe, refrein, strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars.

De nummers gaan over opgroeien, niet meer in staat zijn om goed en slecht te onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Over het anders willen, maar niet weten hoe – en uiteindelijk beseffen dat ook jijzelf een welwillende klootzak bent.

Maria Iskariot

MEZZ tipt