Zaterdag 16 maart
An evening with Ciao Lucifer
+ Whiff
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 14,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • indie pop
Indiepop-duo Ciao Lucifer maakt op het eerste gezicht vrolijke en energieke nummers. Pas als je beter luistert, hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben. Onlangs is de nieuwe EP 'Clean Sheets' verschenen en komen ze met hun tour langs MEZZ!

De band meldt het volgende:

“Lieve tijgers en tijgerinnen, graag uw aandacht voor het volgende: Ciao Lucifer gaat in maart op tour met hun nieuwe EP Clean Sheets.

Laat je niet misleiden door de bandnaam (we zijn ooit verbannen uit een Slowaaks dorp toen ze dachten dat we van de Satanskerk waren) onze feel good indie-pop is gemaakt om op te dansen. Na juichende reviews van oa. OOR, 3voor12 en Billboard ligt er een katapult vol nieuwe songs klaar om de wereld in geslingerd te worden. Daar hoort een tour bij want liveshows zijn ons handelsmerk.

We hebben onze show inmiddels doorontwikkeld tot een soort geflipte DJ-set, maar dan live. Mensen die ons nog niet kennen zijn altijd verbaasd dat we een duo zijn, want we klinken als een volledige band en alles wat je hoort is ook écht live. Bij onze vorige tour namen we elke avond tien voorprogramma’s mee en deze keer gaan we ook weer gekke shit verzinnen om je een avond lang mee te slepen. Het voelt als een soort vrolijke chaotische bruiloft waarop iedereen met elkaar trouwt.”

Ciao Lucifer stelt zich tot doel om geen podium te verlaten voordat ze de hele zaal aan het dansen hebben gekregen.

NRC
Cultureel hoogtepunt van het jaar

Whiff

Scheurend funky. Dansbaar. Recalcitrant.
Eindhovense DIY-freak Whiff (Dries van Elten) nam zijn laatste album ‘Sugar Rush’ op in een oud klooster. Dat deze vreemde locatie uitnodigde voor muzikaal experimenteren is goed te horen. De plaat wordt gesteund door bijdrages van o.a. Randell Heye (Typhoon, Karsu) en Tim Haars (Europapa, Ferry, New Kids). De eigenwijze mix van stijlen die hij samen met zijn band The Wet Socks neer weet te zetten leent zich perfect voor energieke liveshows. Speciaal als support voor Ciao Lucifer reist hij eenmalig in kleine bezetting af naar MEZZ voor een intieme show waarin de luisteraar verwelkomd wordt in zijn woonkamer, de plek waar al zijn muzikale schetsen tot leven komen.
Whiff

MEZZ tipt