Zaterdag 27 mei
Charlotte Wessels
With Special guest Blackbriar
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Metal

Als frontvrouw van Delain toerde Charlotte Wessels over de wereld en kende grote successen. Al voordat de band in 2021 uiteenging, vond ze in muziekplatform Patreon een manier om haar eigen muziek uit te brengen; een nieuw nummer – elke maand – dat ze opneemt in haar eigen kelder. Vandaar dat het eerste verzamelalbum van Patreon-hits vorig jaar de titel Tales From Six Feet Under meekreeg. Dit album werd binnen een jaar opgevolgd door Tales From Six Feet Under, Vol II. Dit is een zwaardere plaat dan het eerste deel, maar nog net zo eclectisch; van de synth rock en melancholische popmuziek die haar eerste plaat typeerde, tot werk wat meer aansluit bij de symfonische metal waarmee ze bekend werd.

In Oktober 2022 maakte Charlotte haar comeback op het podium, met de show Tales From Six Feet Under – Live in Concert, bijgestaan door voormalige leden van Delain in haar live band. Een theatrale show waarbij je ogen en oren tekortkomt en die vraagt naar meer. In het voorjaar van 2023 is de Tales From Six Feet Under Nederlandse clubtour een feit.

Blackbriar

Een van de beste muzikale exportproducten uit Drenthe van de laatste jaren moet toch wel Blackbriar zijn. De gotische metalformatie uit Assen verzamelt in rap tempo een flinke schare fans achter zich. Een unieke mix van symfonische en gotische elementen is te horen op de tot nu toe drie uitgebrachte EPs. Blackbriar speelde shows samen met genre-genoten als Epica, Halestorm, In This Moment, Delain en Mayan. Met inmiddels bijna 48 miljoen weergaven op Youtube en meer dan 226.000 abonnees, is de band klaar de metal wereld te veroveren.

MEZZ tipt