Thu 25 May 2023

BSO x The COOK’UP

The COOK'UP
Kleine Zaal
19:30 (Doors: 19:00)
Ticketinfo
  • € 3,50 (Normaal)
Genre
  • bso
  • Hiphop
Share

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou:

Vind gerelateerde evenementen

De BSO maakt plaats voor The COOK’UP. Grijp je kans om jouw barz, beats of muzikale skills te laten horen! Pak de mic of breng je USB mee om achter de draaitafel te kruipen.

Ben jij een producer en ben je benieuwd hoe je beats het doen in een liveshow met een rapper erop? Breng je beats!

Ook dansers zijn van harte welkom om hun talenten te laten zien. De avond staat in het teken van hiphop, maar het zou geen hiphop zijn als er geen ruimte is voor kruisbestuiving voor subgenre’s. Afro, R&B, Dancehall en ander urban talent is ook welkom.

Timetable

19:00 | Doors open
19:30 | Lezing door Winston – Wat is de functie en invloed van rapmuziek in de ‘Arabische lente’?
20:15 | Open mic hosted by Selly
21:00 |Chee$e
21:15 | Open mic hosted by Selly
22:00 | Killa Kevlar
22:15 | SouthSideKlik
22:30 | Open mic hosted by Selly
22:45 | Law$on
23:15 | DJ Wicky Wiseguy x Triple-J

Winston

Lezing door Winston

Hiphop: wat is de functie en invloed van rapmuziek in de ‘Arabische lente’?

Muziek heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in diverse revoluties. Kijk bijvoorbeeld naar de Arabische Lente die vanaf 2010 Doo het Midden-Oosten en Noord-Afrika waaide. Hiphop had daar een groot aandeel in en artiest/acteur/academisch generalist Winston Dat schreef een thesis over de invloed van hiphop en die revolutie.

De lezing van Winston gaat over zijn onderzoek en hij zal ook kijken naar de rol die hiphop anno 2023 vervult in diverse sociale lagen. Hij bespreekt de invloed op wereldwijd niveau, maar ook op het Nederlandse leven.


Chee$e

Chee$e

Als je Chee$e vraagt of hij een rapper is zal hij ongetwijfeld zichzelf eerder beschrijven als kunstenaar van geluid en beeld, de in Breda getogen “droge” zorgt met zijn zware maar veelzijdige stem in combinatie met melodieuze trap beats ervoor dat de vibe de avond overheerst. In zijn muziek offert hij zijn denkwijze, ervaringen en obsessies op aan de wijde wereld en daar buiten…


Kevlar

Killa Kevlar

Mis de kans niet om de muzikale wereld van Killa Kevlar te ontdekken. Als je op zoek bent naar iets anders en verfrissends, dan hoef je niet verder te zoeken! Met hits als “Les buzz”, “NTM” en “Parfait” heeft Killa Kevlar al duizenden fans in Frankrijk, België en Nederland weten te veroveren.

Killa Kevlar staat bekend om zijn vermogen om diepgaande en introspectieve teksten te schrijven, die onderwerpen aansnijden zoals liefde, familie, armoede en sociale onrechtvaardigheid. Zijn woorden resoneren met zijn publiek, dat zichzelf herkent in zijn verhalen en emoties. Bovendien maakt zijn talent als rapper en zijn vermogen om snel van stijl te veranderen hem een veelzijdige en unieke artiest. Nu kun je Killa Kevlar overal beluisteren, omdat zijn muziek beschikbaar is op alle streamingplatforms. Of je nu in de auto zit, thuis bent of aan het sporten bent, je kunt genieten van zijn muziek waar je maar wilt.


South Side Klick

SouthSideKlik

SSK, ook wel bekend als de SouthSideKlik, is een rapcollectief uit Eindhoven met een unieke samenstelling van getalenteerde artiesten: Lil Zidje, Humanrap, Dougha en Circle$.

Hun muziek is een combinatie van hiphop, hyperpop en duistere harde beats, die zorgt voor een unieke sound. Elke artiest binnen de groep heeft zijn eigen stijl en persoonlijkheid, wat resulteert in een rijk en divers muzikaal spectrum. De muziek van SSK staat bekend om zijn bars on bars on bars on bars, vergelijkbaar met een kruidenkast met 32 verschillende smaken. Maar wanneer de juiste combinatie van smaken wordt gebruikt, leidt dit tot een uniek muzikaal gerecht dat doet denken aan de kwaliteit van een gerecht van Gordon Ramsey. Met hun energieke optredens en unieke stijl, heeft SSK een plaats veroverd in de Nederlandse hiphopscene en blijft de groep groeien in populariteit en creativiteit.


Law$on

Law$on

Law$on is een Artiest (Rapper,Producer,Dj) uit de 0413 (Veghel) wonend in 013 (Tilburg).

Geboren op 22 maart 1997 in een familie van 5. Hij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en het bespelen van instrumenten omdat zijn moeder gitaar lessen geeft. Zelf heeft hij 7 jaar gedrumd en danste hij jaren in een hiphop crew (CDK). Nu is hij al een aantal jaren serieus bezig met zijn carrière en heeft hij al op verschillende evenementen opgetreden zoals Woo Hah, Festyland, 777 Fest en meer.

Zojuist is zijn eerste EP uitgekomen op Spotify genaamd: HAYTEOVEN.
Deze energieke trap sounds is iets wat zeker terugkomt in de shows.

Maak kennis met de sound van Law$on: Funkylicious saus met een exotisch vleugje!


De BSO

Het culturele clubhuis van MEZZ is twee donderdagen per maand geopend. De Kleine Zaal wordt elke keer overgenomen door een nieuw concept. Op deze donderdagen komen verschillende culturele, unieke en creatieve initiatieven bij elkaar. Je krijgt als conceptmaker/creatieveling/organisatie de mogelijkheid om een avond de organiseren in de Kleine Zaal van MEZZ.

Meer in MEZZ