Sun 07 Mar

BRUUT! & Anton Goudsmit Go Surfing

Koop Tickets
BRUUT! en Anton Goudsmit
Kleine zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 15
Genre
  • Jazz
Share

Dit is de verplaatste show van BRUUT! en Anton Goudsmit die eigenlijk op 24 oktober zou plaatsvinden.

BRUUT! en Anton Goudsmit gaan surfen!
Jazzband BRUUT! bepaalt zelf wat jazz is. Niks is te gek! Ze mixen jazz met surfrock uit de jaren ’60, rhythm & blues. We noemen het ook wel super jazz! De band speelt eigen werk en hits van o.a. Dick Dale, The Beach Boys, The Ventures en Dolly Parton (Dolly Parton?), maar dan in een compleet vernieuwd, eigenwijs jasje. En wie past er dan beter bij de vier jazzgiganten van BRUUT! dan de enige echte, onnavolgbare gitaargigant van de Lage Landen? Nou, weet jij wie we bedoelen? Anton Goudsmit natuurlijk! Met deze door hen herontdekte surfsound maakten de heren bovendien eigen nummers voor deze nieuwe supergroep. Het zijn ‘The Beach Boys on steroids’!

BRUUT!
BRUUT! is ontstaan ​​uit een misverstand. Sterker nog, de band bestond niet eens toen een van de mannen een oproep kreeg om wat achtergrondjazz te spelen tijdens een festival. Één dag voor de show bleek dat het ‘achtergrondconcert’ eigenlijk een primetime-show op het hoofdpodium van Melkweg in Amsterdam was! In één dag moest het kwartet een concept bedenken dat zou voldoen aan de behoeften van de danshongerige menigte. Ze slaagden glorieus: BRUUT! was geboren. Het succes brak al snel aan voor de band. De mannen werden vier keer voor een Edison genomineerd, reisde van Tokyo naar Ouagadougou en van Rusland naar Zuid-Afrika. Op hun album genaamd ‘V’ werkte de band samen met producer Paul Willemsen. Deze samenwerking leverde hun het meest ruige en meest groovende studioalbum tot nu toe op. Dat wordt dansen!

Anton Goudsmit
De Amsterdamse jazzheld, gitarist en componist Anton Goudsmit is een wervelwind van creativiteit, die het publiek kan opwinden met zijn onweerstaanbare groove en unieke muzikale persoonlijkheid. Zijn inventiviteit en vreugde maken Anton tot een veelgevraagde artiest; elk concert is een spannende rit voor het publiek en hemzelf!

“Deze jongens likken liever jazz van de straat dan dat ze op damast en porselein worden geserveerd.
– Jacob Haagsma, Leeuwarder Courant.

“Brutaal en lef. (…) BRUUT! weet wat te doen om de temperatuur in hoog tempo te verhogen”.
– Amanda Kuyper, NRC Handelsblad.

“BRUUT! spreekt de harten en geesten van jazz- en populaire muziekfans aan die op hun gemak zijn, opbeurende melodieën die met behendigheid en ongebreideld enthousiasme worden uitgevoerd.”
– Francois van der Linde, Flophouse Magazine.

Meer in MEZZ