Vrijdag 16 december
BRUUT!
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • fusion
  • Jazz
  • surf

BRUUT! heeft een metamorfose ondergaan; op hun nieuwe album ‘Zest’ nemen ze je mee naar een wereld waar stroboscopen en Spaghetti Westerns elkaar ontmoeten. Alsof Keith Flint de filmset van ‘A Fistful of Dollars’ op komt lopen. Op nauwkeurige wijze wordt de immer zwart-wit verpakte band met instrumentaal vakmanschap ieder genre in de popencyclopedie overgoten met de sound van goedkope Oost-Duitse orgels, moddervette synth-bassen en een speelgoedsynthesizer.

Op ‘Zest’ hoor je hoe sprekend instrumentale muziek kan zijn, waarbij aangetekend moet worden dat stilzitten uitgesloten is door de meditatieve, zuigende grooves die smaken naar meer. Spin the zest!

De filmische en energieke muziek van BRUUT! spreekt tot de verbeelding en overal waar BRUUT! komt, weten ze een memorabele show neer te zetten. Hun genre-overstijgende muziek bracht hen eerder al naar landen als Japan, Turkije, Suriname, Burkina Faso, Rusland en Spanje en ook de eerste stappen in MEZZ waren zeer succesvol.

Hoe deze sprong naar een nieuw genre klinkt? Tsja BRUUT! in een hokje plaatsen is onmogelijk. BRUUT! is zijn eigen genre.

MEZZ tipt