Fri 09 Oct

Broeder Dieleman

Koop Tickets
broeder Dieleman
Jupiler zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 14
Genre
  • Singer-Songwriter
Share

Een troubadour van Zeeuwse bodem! De Zeeuwse zanger en verhalenverteller broeder Dieleman bracht, na zijn succesvolle avonden in het theater en een uitgebreide tour door België en Nederland (met o.a. Wannes Cappelle), zijn nieuwe plaat ‘De Liefde is de Eerste Wet’ uit. Voor ‘De Liefde is de Eerste Wet’ ging Dieleman op zoek naar nieuwe perspectieven in oude verhalen. Niet als nostalgie, maar als een zoektocht naar antwoorden: wat betekent het als de liefde de eerste wet is? Uiteindelijk staat zijn album parallel aan een schat van oeroude sages, besprenkeld met eigen ingrediënten.

Dieleman neemt je moeiteloos mee in zijn mystieke wereld. Zo is alleen al de titel van zijn album (‘De Liefde is de Eerste Wet’) een oeroude tekst die Zeeuws kunstenaar Jan de Prentenknipper in de 19e eeuw uitsneed en op felgekleurde prenten plakte. Deze prenten sieren vandaag de dag nog vele woonkamers in Zeeland.

Dieleman’s werk wordt beoordeeld met een regen van 5 sterrenrecensies en mooie woorden:

Prachtig’ (Het Parool); ‘Een veelzijdig kunstwerk (…) Om stil van te worden’ (OOR); ‘Magistraal’ (Leeuwarder Courant); ‘Cultureel Erfgoed’ (3 voor 12)

Meer in MEZZ