Donderdag 21 november
Brihang
Nederig in Nederland tour
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 25
  • Hiphop
  • Rap
Dit najaar komt Brihang met de ‘Nederig in Nederland’-tournee in verschillende zalen in Nederland om opnieuw zoveel mogelijk harten te veroveren. Dit lesje in nederigheid wil je in ieder geval niet missen.

Zeggen dat Brihang veel heeft meegemaakt in de vier jaar sinds de verschijning van zijn plaat ‘Casco’, is nog een understatement. Hij trouwde, bouwde en kreeg vervolgens ook nog eens te maken met een van de meest ontregelende zaken denkbaar: het ouderschap. Het hoeft dus niemand te verbazen dat die nieuwe plaat vier jaar op zich liet wachten. De titel ‘Droomvoeding’ geeft aan hoezeer het vaderschap zijn stempel drukte op dat derde album.

“Een droomvoeding is een voeding die je geeft terwijl je baby onverstoord verder slaapt. We voeden ons leven met dromen en ambities, dromen die ons leven een richting geven.” Verwacht geen sentimentele plaat met kinderliedjes, integendeel zelfs. De rapper richt de lens op zichzelf en zijn directe omgeving en documenteert alles wat hij ziet of voelt, ongefilterd. Van de prachtige momenten bovenop die roze wolk tot en met de wanhoop middenin de grijze mist en alles daartussen: Brihang toont zich een meesterlijke kroniekschrijver van het eigen leven, met observaties waarin iedereen – met of zonder kinderen – zich in kan herkennen. Hij valt nog steeds met niks of niemand anders te vergelijken, een verademing in tijden waarin beproefde formules en almachtige algoritmes de plak lijken te zwaaien.

‘Droomvoeding’ verscheen op vrijdag 6 oktober onder Fake Records, zowel fysiek als digitaal. De plaat kwam in België op 1 binnen en zowel in het najaar als het voorjaar ondernam Brihang uitverkochte clubtours. Deze zomer staat hij op de allergrootste festivals, met onder meer passages op Rock Werchter, Pukkelpop, Couleur Café en Cactusfestival.

MEZZ tipt