Donderdag 26 oktober
Breda’s Most Wanted
17:30
Jupiler zaal
17:30 | Jupiler zaal
toegang gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen

Slotconcert editie 2017 met  Delusionals, Anne Nederhoed, Hilton Dive, Fools Never Differ en Windup Space.  De ervaringen en voortgang van de bands zijn vastgelegd op video die wordt vertoond op scherm in de Jupiler zaal. Ook kunnen bands of solisten informatie inwinnen voor de volgende editie van BMW. De band-coaches van BMW zijn gitarist Boudewijn Bonebakker (Gorefest, Gingerpig) en Stefan Siwabessy ( Waylon). Zij zullen deze avond een gastoptreden verzorgen. Wellicht nog met surprise-act”

Met de tweede editie van het Bredase talentontwikkelings-programma Breda’s Most Wanted laten vier bands en een singer/songwriter op het podium van Mezz hun ontwikkeling van het afgelopen jaar zien.  Een jaar workshops, bandcoaching, optredens en opnames levert aardig wat kwaliteit op en dat kun je horen en zien.  

Nog even voorstellen voor degene die het allemaal het afgelopen jaar gemist heeft: Anne Nederhoed trekt je met haar Engelstalige pop-folk nummers heel even haar wereld in. Wellicht heb je haar gezien bij de herdenking van de MH17 ramp met haar openingsnummer ‘Song for Brett’ en deed ze ook –heel wat anders- mee aan Giels Talentenjacht.

All Girl band Delusionals laten zich niet in een hokje plaatsen; dreamy altrock met snufje indie & psychedelica ? Zwevende vocalen, geheimzinnige synths en zingende gitaren. Een eigen vibe dat is zeker.  Must-Hear Eerlijke Rock, akoestisch zonder pretenties dat is Fools Never Differ.  Eigen werk en eigenzinnige covers, met hart en ziel gebracht door de band rondom de gebroeders Crielaard.  Ze hebben al een EP ‘Light On’ en waren te gast bij December Tapes 2016. Hilton Dive  is metal, een unieke mix wel te verstaan van trash, sludge, death en post-harcore metal. Wat krijg je dan ?  nou compacte songs met gitaar-riffs, dubbel base drumming in combinatie met melodie & harmonie. Dat laten ze horen op ‘I am become death’ het laatste album werk van dit driekoppig ‘monster’. De alternatieve rock van Windup Space doet denken Smashing Pumpkins en Biffy Clyro maar dan met emo invloeden van Brand New en Basement. Dus;  rauwe emoties, ingetogen sfeervolle melodieën en venijnige riffs. Check ‘Sunlight’ op Youtube.

Breda’s Most Wanted is een samenwerking van POB, Sound Dog, The Loads en Mezz. BMW ondersteund hiermee Bredase talenten op het gebied van popmuziek. De jaarlijkse ondersteuning bestaat uit workshops,  coaching op het gebied van muziek, podiumervaring, creativiteit, zakelijke en commerciële zaken.

BMW 2017 wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en Dijkmans Muziek.

Tijdschema onder voorbehoud:
20:00 – Delusionals
20:45 – Anne Nederhoed
21:30 – Hilton Dive
22:15 – Fools Never Differ
23:00 – Windup Space

MEZZ tipt