Vrijdag 18 januari
Bo Saris
+ Leonard Luka
19:00 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:00 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal
€18

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Funk
  • Soul

Dit is het verplaatste concert van 6 september.

Bo Saris is terug! De Nederlandse soul-zanger, songwriter en producer is met zijn nieuwe album Neon wederopgestaan. Als Bo Saris scoorde hij de afgelopen jaren hits als The Addict (2013) en She’s On Fire (2015). Al sinds zijn kennismaking met het grote publiek in 2003 staat Boris bekend om zijn intens soulvolle sound en zijn overduidelijke liefde voor alles wat black music te bieden heeft. 

Na een periode van tegenslag is hij sinds begin dit jaar weer aan een opmars bezig. Een claim aan het begin van 2017 zorgde ervoor dat hij de artiestennaam Bo Saris niet meer kon gebruiken. Een diep dal volgde:

“Ik heb 2017 echt gebruikt om mezelf de kans te geven om weer terug in mijn kracht te komen. Ik vond het een hele tijd niet leuk om te spelen, het lukte ook niet. Maar in 2017 is dat toch weer gelukt. 2018 voelde als het juiste moment om weer muziek te gaan maken en ook daadwerkelijk uit te brengen.”

Met de release van Neon legt hij de focus op het creëren van nieuwe muziek; een nieuw momentum waarbij achterom kijken geen optie meer is.

Neon staat voor volharding en geloof met als vaandeldrager van deze boodschap de single Funk Still My Religion. Een nummer dat symbool staat voor het onophoudende geloof in zijn eigen visie en zijn liefde voor de funk en soul.

‘Op zijn nieuwe album laat Bo Saris zijn geliefde funk samensmelten met een hedendaagse sound.’, aldus Maxazine.nl

Even terug…
Nederland leerde Boris kennen door zijn deelname aan Idols in 2003, waarna hij de albums Rely On Me (2004), Holy Pleasure (2006) en Live My Life (2009) uitbracht. In 2010 verhuisde hij naar Londen om zijn muzikale carrière naar een internationaal niveau te brengen. Dit resulteerde in 2012 in een contract bij Decca Universal UK, waarbij hij in 2014 zijn album Gold uitbracht. Hij tourde door Europa en werkte samen met artiesten als Chase & Status, Bondax, Calibre, Maya Jane Cole, Todd Edwards en Mousse T. Zijn muziek was te horen in meerdere films waaronder 50 Shades Of Grey. She’s On Fire werd in de UK zelfs de soundtrack voor een landelijke Renault reclame campagne.

Leonard Luka zal vanavond de support verzorgen. In 2017 kwam eerste EP ‘BOY’ uit : een mix van Jazz, R&B en Indie die reflecteren op zijn moeilijke jeugd, liefde en hoop. Invloeden van o.a. Jordan Rakei, Emily King en Robert Glasper. Een fantastische livemuzikant met grootse plannen in het verschiet.

MEZZ tipt