Donderdag 14 februari
The Bony King of Nowhere
+ Catbug
19:30 (Doors: 19:00)
Kleine zaal
19:30 (Doors: 19:00) | Kleine zaal
€10

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Pop

The Bony King of Nowhere is helemaal terug. En gewaagder dan ooit. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met alle clichés van een brave popplaat.

Na ‘Wild Flowers’ (2015) liet Bram Vanparys zijn gitaren maandenlang aan de muur hangen. Een hoop vragen spookte door zijn hoofd waar hij eerst antwoorden op moest vinden. Hij bracht een jaar door in een sobere, koude caravan tot de nood om te maken en te spelen terugkeerde. Hieruit volgende zijn vijfde album ‘Silent Days’. De teksten geven onverbloemd verslag van een loodzware episode, op pijnlijke en pakkende wijze. De radeloosheid van die stille dagen kan je als luisteraar haast voelen.

Een belangrijk deel van dit album werd opgenomen in de caravan. Later trok Bram terug naar de stad, waar hij de plaat afwerkte in La Patrie, de studio van zijn vriend en compagnon Koen Gisen. Het verhaal van ‘Silent Days’ was er al, maar een eigen en ander klankbeeld verliep niet zo soepel. Na een hoop opnames die uiteindelijk in de vuilbak zijn beland kreeg het album vorm. Hij kreeg hulp van drummer Simon Segers en bassist Jasper Hautekiet. Ook pianoklanken van Schntzl-bezieler Hendrik Lasure, strijkpartijen van Tim Vandenbergh en Steven De Bruyn, Milan Warmoeskerken en Filip Wauters. Vanparys trad zelf op als producer van dit album.

Dankzij die maanden van muzikaal zoeken en experimenteren, licht in ‘Silent Days’ een andere kant van The Bony King of Nowhere op: avontuurlijker, opener en meer eigen. ‘Silent Days’ past tussen de muziek van onder meer Trixie Whitley, Flying Horseman en Millionaire.

De support komt van Catbug. De nom de plume van Paulien Rondou en winnares van ‘De Zes’, het Antwerpse provinciale pop- en rockconcours. November 2018 bracht ze haar eerste lp ‘Universe’ uit op Illuminine Records. Paulien woont momenteel op een boerderij in Westmalle, de ideale artistieke voedingsbodem voor haar geesteskindjes. ‘Universe’ is een ode aan leegte, eenzaamheid, één worden met de natuur en dromen over berglandschappen. De intieme slaapkameropnames vormen samen een verhaal, een reis door Catbug’s artistieke spinsels van de voorbije jaren. Je waant je meteen op planeet Catbug.

MEZZ tipt