Vrijdag 23 augustus
Blonde Redhead
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 27,50
  • dreampop
  • post-rock
  • shoegaze
Al sinds 1993 maakt de Japanse zangeres Kazu Makino samen tweelingbroers Amadeo en Simone Pace een unieke mix van shoegaze, post-rock en experimentele pop. In de afgelopen 30 jaar hebben de bandleden zich bewezen als pioniers van de Amerikaanse indierock/shoegaze.

In september kwam Sit Down For Dinner uit. Geïnspireerd op de woorden “Life changes fast. Life changes in the instant. You sit down to dinner and life as you know it ends” van Joan Didion. In het voorjaar van 2020 kwamen deze woorden erg dichtbij voor Makino. Temidden van de Corona pandemie dacht Makino aan haar ouders ver weg in Japan. Het samenkomen met familie viel in een klap weg. Met duidelijke taal en gloeiende melodieën vertaalt Kazu deze gevoelens in een paar liedjes. Het gaat een beetje over de dood, maar de muziek is levend en groovy. Het diner is een belangrijk ritueel voor de band. Ook op tour of tijdens repetities delen ze de maaltijd. Sit Down For Dinner is ingetogen, met diepgewortelde melodieën en teksten over onontkoombare worstelingen van volwassenheid. Vlak voor de pandemie besloot Kazu te experimenteren met muziek op een klein Italiaans eiland. Terug in New York vond de Braziliaanse experimentele muziek een weg naar de sound van Blonde Redhead.

Met For The Damage Coda bereikte Blonde Redhead een miljoenenpubliek in Rick & Morty. Met hun fluisterende vocalen en galmende gitaren is Blonde Redhead is een perfecte match voor liefhebbers van Sonic Youth, PJ Harvey, Yo La Tengo en Stereolab.

Sit Down For Dinner: Verfijnd hapje voor dreampopconnaisseurs

Dansende Beren

MEZZ tipt