Vrijdag 20 oktober
Blaudzun
+ Philine
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 27,00 (NORMAAL)

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • indie rock
  • Pop

Singer-songwriter Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek gedrukt met zijn unieke mix van indie rock en pop, zijn poëtische teksten en bijzondere stem. Sinds de release van ‘Seadrift Soundmachine’ in 2010, hebben de zanger en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. Na de release van ‘Heavy Flowers’ in 2012 behaalde hij de gouden status in Nederland en ontving hij vele awards, zoals het ‘Beste Album van het Jaar 2012’, Edison Award voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en 3FM-award ‘Beste Alternatieve Act’.

In 2022 verscheen zijn zesde album ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS’ en deze komt binnen op de nummer-1 positie in de Nederlandse album top-100. Deze zomer gaat de zanger in de studio verder werken aan nieuwe muziek voor alweer zijn zevende album. Met deze clubtour neemt Blaudzun zijn voltallige band mee en hij belooft veel van deze nieuwe muziek te gaan spelen. Daarnaast kunnen natuurlijk zijn hoogtepunten uit zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre deze avond niet missen.

Philine

Met haar heldere zang en eerlijke verhalen trekt Philine al snel je aandacht. De 22-jarige zangeres uit Rotterdam opende al voor artiesten als Froukje en Maaike Ouboter, werd gekozen als 3voor12 Talent van de Popronde-editie 2021 en bracht vorig jaar haar debuut-EP genaamd “Somewhere Else” uit.

Al vroeg in haar leven raakte Philine verweven met songwriting. “Mijn moeder schreef altijd haar eigen liedjes, ze verzon bijvoorbeeld slaapliedjes voor mijn zussen en mij, voor als we gingen slapen. Ik denk dat dat de reden is waarom het schrijven van liedjes al op zeer jonge leeftijd iets heel natuurlijks voor me werd.” Hoe ouder Philine werd, hoe sterker haar liefde voor zingen en schrijven werd. Ze leerde piano spelen en besteedde het grootste deel van haar tijd aan het schrijven van liedjes over alles wat haar inspireerde. “Bijna alles wat ik schrijf is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Ik streef ernaar om een ​​zo eerlijk en direct mogelijk beeld te schetsen, zodat anderen zich in mijn teksten kunnen herkennen.”

Philine groeide op en luisterde vooral naar artiesten als Dolly Parton en Fleetwood Mac, maar haalt tegenwoordig haar inspiratie vooral uit artiesten als Holly Humberstone, girl in red, Phoebe Bridgers en Clairo.

MEZZ tipt