Zaterdag 23 oktober
Ben Caplan
+ Gabrielle Papillon (late show)
22:20 (Doors: 21:50)
Kleine Zaal
22:20 (Doors: 21:50) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Folk
  • Roots

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

De Canadese songwriter Ben Caplan heeft een robuuste, raspende strot en brullend charisma. Pas halverwege de dertiger jaren, maar een stem zó doorrookt en met whiskey gesmeerd dat je je afvraagt wanneer hij er dan mee begonnen moet zijn. Zijn muziek gaat van folky ballades tot stampende klezmer met jazzinvloeden, gebracht met een saloonachtige poëtische rauwheid.

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van zijn eerste release heeft Caplan een retrospectieve verzameling van uitgeklede herinterpretaties van liedjes uit zijn hele catalogus opgenomen. Het album, getiteld Recollection, zal in oktober 2021 verschijnen.

Gabrielle Papillon

De eveneens Canadese Gabrielle Papillon zal de avond openen. Haar stijl kenmerkt zich door de goed doordachte combinatie van piano en synths, zoals goed te horen is op haar laatste album Shout uit 2019, en een fiks aantal dansbare pop-anthems huisvest. Met haar charmant-melodische stem straalt ze een vastberadenheid uit die haar ontzettend fascinerend maakt om live aan het werk te zien.

MEZZ tipt