Vrijdag 12 januari
Bastard Fest
Death Alley + No Turning Back
18:30 (Doors: 18:00)
Jupiler zaal + Kleine zaal
18:30 (Doors: 18:00) | Jupiler zaal + Kleine zaal
€19,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Psychobilly
  • Punkrock
  • Rock-'n'-roll

Dit voorjaar is het tijd voor de 7e editie van Bastard Fest: het vetste punkrock/rock ’n roll festival van Zuid-Nederland waar ook psychobilly en hardcore aan bod komen. Ervaar de duistere sferen en beland in keiharde mosh pits. Deze editie met niet de minste bands! Zo staan Death Alley, No Turning Back, Milwaukee Wildmen, Lotus, Toxic Shock en Batwölf deze editie op de bühne en dat belooft moddervet te worden!

Vers uit de ranzige riolen van Amsterdam komen de Dutch destroyers  Death Alley Bastard Fest 7 headlinen. In 2015 debuteerden de heren met ‘Black Magic Boogieland’ op het Amerikaanse Tee Pee Records. Hun muziek is een onorthodoxe mix van The MC5, Blue Öyster Cult, Motörhead and Black Sabbath. Kortom: het best te omschrijven als good old rock ‘n roll met een vleugje metal.

Hardcore lives. Deze woorden kunnen bij velen een discussie veroorzaken, maar NO TURNING BACK leeft en ademt deze boodschap. Al 20 jaar hebben ze dat bewezen door puur doorzettingsvermogen, hard werken, toewijding en het geloven in je verwachtingen en dromen … you can achieve anything! Ze touren de hele wereld af al sinds dat ze gestart zijn in 1997. No Turning Back is één van Europa’s beste hardcore bands en geeft de term DIY een hele nieuwe dimensie. Veertig gerenommeerde hardcore platen over de hele wereld op ontelbare labels gedurende de laatste achttien jaar, de band is een begrip in de hedendaagse hardcore scene met hun mix van de old school NYHC groove en snelle breaks.

Milwaukee Wildmen zijn een begrip in de internationale psychobilly wereld. Maar zeker niet alleen de hardcore billy liefhebber weet dit energieke trio te waarderen. Ook bij punks, metalheads en ander gespuis gooien ze hoge ogen! En niet zonder reden: als geen ander weten ze de vibe van pure rock&roll, punk en psychobilly te mixen zonder daarbij te vervallen in clichématige 3 akkoorden pomprock. Puur, onversneden en compromisloos beuken de mannen er inmiddels 25 jaar op los. Van LA tot St. Petersburg, grote festivals en kleine venues: “Wildmen always deliver”. 2017 stond in het teken van het 7e album “Blood Moon Shadow” en dat bracht hen op vele plekken. In 2018 gaan ze onverdroten en met volle gas door! En waar een mooiere aftrap dan op het Bredaase Bastard Fest!

Het Antwerpse Lotus is geen onbekende in Breda. Eerder speelden zij op Bastard Fest 4, Punkrock Riot, Breda Barst en de POB Parade. Nu zijn ze terug met hun gloednieuwe plaat The Road To Calvary. Verwacht zanger Jelle weer in your face voor het podium, en een band die sterke eigenwijze hardcore maakt.

Toxic Shock is een thrash, hardcore punkband uit Antwerpen opgericht in 2010. De eerste Toxic Shock-release was een demotape die het licht zag in 2011. Een EP volgde een jaar later. De eerste show die het vijftal speelde, was met Black Breath in Antwerpen. Daarna volgden nog meer shows in België, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Ze verzorgde de support voor bands zoals o.a.: Testament, Iron Reagan, Black Breath en Suicidal Tendencies. Ze hebben onlangs een nieuw album opgenomen met iconische producer Flemming Rasmussen – die met Metallica op hun klassieke albums werkte – in Denemarken. De nieuwe Toxic Shock LP ligt sinds 10 november in de winkels!

Als bestaande bands opbranden, herrijzen er altijd nieuwe bands uit de as. Toen Black Volvo en The Rudolfs het vorig jaar voor gezien hielden moest er natuurlijk wel iets nieuws ontstaan. De drang van de muzikanten om met punkrock ’n roll en een positieve vibe, de podia onveilig te maken leidde al snel tot de geboorte van Batwölf. Are you ready for their straight forward, positive punkrock ‘n roll? You betcha!!

MEZZ tipt