Donderdag 29 september
Ann My Guard
+ Kingfisher Sky
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • alternative metal
  • progressieve metal
  • Symphonic metal

Dit is de verplaatste show van Ann my Guard die eigenlijk op 26 juni in 2020 / 23 april in 2021 / 29 januari en 5 februari in 2022 zou plaatsvinden.

Het verhaal van Ann my Guard gaat terug tot 2007 toen Eszter Anna Baumann haar eerste demo’s opnam in haar geboortestad Boedapest. Veel geduld, hard werken en vele experimenten vormde de band in deze periode. Een eerste mijlpaal was de video van ‘Preparation’ van hun debuut-EP die enorm populair was in Hongarije. De internationale doorbraak volgde met het eerste volledige album ‘Innocence Descent’ uit 2014 en de daarop volgende albums ‘Ourania’ (2017) en ‘Moira’ (2018). Laatstgenoemde ontving de grootste een meest succesvolle internationale media-feedback en werd zelfs genomineerd voor een ‘Hungarian Metal Award’. De band bracht in januari een nieuwe single uit en keerde hiermee terug met zware riffs die een donkere vrouwelijke touch hebben. We like!

“Hun muziek is een alternatieve mix van goed in het gehoor liggende poppy rockmuziek, vermengd met stevig metal gitaargeweld, donkere melodielijnen, catchy akkoorden en agressieve uitbarstingen. De zang van Baumann is zuiver, helder en pakkend.” – Progwereld

Kingfisher Sky

De geschiedenis van Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf metalband Within Temptation verlaat, die op dat moment op het punt van een grote internationale doorbraak staat. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld schrijft hij composities die niet aan één genre of stijl zijn verbonden. Deze muzikale stijl is moeilijk te beschrijven, maar de term “progressieve mythrock” komt het dichtst in de buurt. In het kort: contrasten – zowel sfeervol zacht als hard en dromerig als rockend.

MEZZ tipt