Vrijdag 13 mei
Amsterdam Klezmer Band
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Jazz
  • Klezmer
  • Ska

Dit is de verplaatste show die eigenlijk op 28 mei 2021 zou plaatsvinden.

De Amsterdam Klezmer Band is inmiddels een vaste en bijzondere waarde binnen de klezmer en balkan scène, maar vooral ook daarbuiten. Bijna 25 jaar gingen voorbij waarin de band het presteerde om geen seizoen van de radar te verdwijnen. De titel ‘hardest working band in klezmer’ zou de band dus niet misstaan. Gouden momenten werden beleefd op Sziget, Lowlands, North Sea Jazz, Cité de la Musique, Concertgebouw, Paradiso, Wiener Konzerthaus en vele andere prachtige theaters, clubs en festivals over de hele wereld. 

Ze blazen festivaltenten omver en trekken tranen in theaters met hun onorthodoxe geluid dat een combinatie van balkan- en klezmertradities, funk, jazz, ska en hiphop is. Amsterdam Klezmer Band is bijna een minifanfare met drie blazers, percussie, bas, accordeon en een zanger met een doorleefde stem. Verwacht bij deze band geen traditionele avond, maar een groot feest!

Nu is daar een nieuw album: FORTUNA. Gecharmeerd door producer Stefan Schmid’s voorstel om onderlinge patronen te doorbreken en de comfort zone los te laten, gaf de zevenkoppige klezmer formatie hem de vrije hand om zijn invloed te laten gelden. Schmid trekt op Fortuna de doorgewinterde ziel van de Amsterdam Klezmer Band open. Een rauwe rand, spannende lagen en authentiek spelplezier. Schmid: “In wezen gaat het over broederschap. Bijna een kwart eeuw zijn ze samen. Een goeie dosis gotspe en de Amsterdamse smoel, dat is de AKB in een notendop”.

Er verschenen in 25 jaar tijd 19 albums en de band ging de samenwerking aan met Söndörgő, Amsterdams Andalusisch orkest, Galata Gypsy band, Man Bites Dog en Cmon & Kypski. Er verschenen soundtracks voor o.a. de film “le Chat du Rabbin” van Joan Sfar en muziek voor de natuurdocumentaire “De Wilde Stad”.

MEZZ tipt