Donderdag 24 oktober
Almighty Mighty
+ LÖNA
18:30 (Doors: 17:30)
Kleine zaal
18:30 (Doors: 17:30) | Kleine zaal
€ 12

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indierock
  • Postrock
  • triphop

Almighty Mighty is de Gentse supergroep rond producers Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) en Stéphane Misseghers (dEUS,Soulwax). Jaren geleden schreven zij een aantal songs in een omgeving waarin zij zich vrij voelden. Vrij van de turbulente tijd en vrij van muzikale grenzen en beperkingen. De opvolgende jaren bleven dezelfde nummers terugkeren. Door het herschrijven, toevoegen van meerdere muzikanten en het verruilen van de huisopnames voor een echte studio ontstonden nummers die een groter doel creëerden. Wat begon als een creatieve uitlaatklep groeide uit tot een manier voor verschillende muzikanten om hun krachten te bundelen, niet alleen op de bestaande nummers maar het dient nu ook als een platform van onbeperkte inspiratie voor nieuw materiaal.

De band bestaat inmiddels uit Michélé De Feudis (Horses on Fire), Ian Clement (Wallace Vanborn), Alan Gevaert, Stéphane Misseghers (beiden dEUS), Stijn Vanmarsenille (Future Old People are Wizards) en Emily Vernaillen (azra). Almighty Mighty is klaar om de sluier op te liften en je kennis te laten maken met hun onmiskenbare wall of sound van pulserende triphop-beats.

De singles ‘Slow Burner’ en ‘Death Parade’ verschenen begin dit jaar en tonen de grenzeloze ambities van deze band. Een must see voor fans van Massive Attack, UNKLE en Radiohead. We zijn vereerd ze als een van de eerste Nederlandse podia te mogen ontvangen!

Na een trip langs de vulkanen en geisers van IJsland, creëerde identieke eeneiige tweelingzussen Madelon en Danielle LÖNA. IJzige synthgeluiden en galmende gitaren stromen als een rode draad door de donkere popmuziek van het duo. Ze worden geïnspireerd door Noordelijke acts zoals Björk, maar ook Florence + the Machine en Radiohead kun je terug horen in hun muziek.

MEZZ tipt