PopMonument kondigt uitbreiding naar Breda aan

In Bergen op Zoom is PopMonument al jaren van vaste waarde voor de stad. Het evenement verbindt popmuziek met het erfgoed van de gemeente via optredens op unieke locaties. Voor de editie van 2021 verbreedt het evenement zijn grenzen: PopMonument breidt uit naar Breda.

Bijzondere artiesten op bijzondere erfgoedlocaties. Dat is in één zin uitgelegd wat PopMomument is. Het jaarlijkse muziekevenement is al jaren enorm populair in Bergen op Zoom en breidt nu ook uit naar Breda.

Een dag voor de editie in Bergen op Zoom vindt op vrijdag 10 september in samenwerking met Gemeente Breda en MEZZ de Bredase editie van PopMonument plaats. Op monumentale plekken in het hart van Breda spelen verschillende artiesten. MEZZ ondersteunt hierbij onder andere in de programmering. De eerste namen en locaties voor PopMonument Breda worden snel bekendgemaakt.

Bergen op Zoom en Breda
Historische verbindingen tussen Breda en Bergen op Zoom zijn er volop. Zo zijn beide steden onderdeel van de Zuiderwaterlinie en van origine garnizoenssteden. Met PopMonument wordt deze verbinding versterkt en neemt het festival de bezoeker mee in een muzikale reis langs monumentale plekken in hartje Breda. De ambitie is om PopMonument jaarlijks in Breda te organiseren.

Start kaartverkoop
De kaartverkoop voor PopMonument start op dinsdag 29 juni om 10.00 uur via de website van het festival. Een ticket voor de editie in Breda kost €25,- per kaartje. Er zijn ook een beperkt aantal voordelige combitickets voor beide steden beschikbaar voor €50,-. In Bergen op Zoom is Ruben Block de grote afsluiter in poppodium Gebouw-T.