Nieuw Vlaams talent op de vi.be en de TRIX-stage tijdens Ik Zie U Graag en Klappen met Willem
Tijdens Ik Zie U Graag festival, de Belgische liefdesverklaring van MEZZ en Chassé Theater is er ook veel opkomend talent te zien in Breda naast de grote namen zoals Novastar en Whispering Sons. Voor de invulling van de talentstages is de samenwerking opgezocht met het Antwerpse poppodium Trix en talentenplatform vi.be.

Onder de noemer Ik Zie U Graag toont MEZZ haar liefde voor de Belgische popmuziek. Dit jaar slaat MEZZ de handen ineen met Chassé Theater waardoor nog meer acts op het festival te zien zijn. Je ontdekt beginnende en opkomende acts en geniet van (internationaal) bekende namen uit de bruisende en broeiende Belgische muziekscene.

Naast het reguliere programma bied Ik Zie U Graag een podium aan jong Belgisch talent in samenwerking met muziekplatform vi.be. Op de oproep voor de speelkans op Ik Zie U graag kwamen zo’n 300 inzendingen, waaruit per dag drie spots beschikbaar worden gesteld op de vi.be stage.

Op zaterdag 18 mei staat de vi.be stage in Chassé Theater en biedt het een podium aan Ben Wolf, BIJT en Fantom. Op zondag verhuist de vi.be stage naar MEZZ en geeft dan plek aan LAUD, REINES en Ide Snake.

Ben Wolf – slaapkamerpop geïnspireerd op artiesten als Ed Sheeran en James Blunt.
BIJT – een verfrissende mix van kleinkunst en elektropop.
Fantom – popbangers vol met invloeden uit de Berlijnse undergroundscene.
LAUD – ruwe en eerlijke poëzie met muzikale ondertoon.
REINES – Dit duo ontsnapte uit het conservatorium om zich te laven aan de synth/indie/alt popmuziek die live transformeert tot de perfecte festival formule.
Ide Snake – Treffende woorden, pompende beats en teksten die beklijven.

Het Antwerpse poppodium Trix zet zich met artist in residence in voor Vlaams talent en geeft zo een podium aan nieuwe muziek. Trix heeft als curator een aantal Vlaamse acts getipt die hun plek vinden in de programmering op de Trix-stage. Op zaterdag vindt dit podium plek in het Popcafé van MEZZ met Piffy en LũpḁGangGang. Op zondag verhuist het podium naar de Brasserie in Chassé Theater met Amina808 en Lil Alia.

Piffy – de perfecte muziek om te dansen en huilen tegelijk.
LũpḁGangGang – fris en vernieuwend met een ontembare dosis energie.
Amina808 ­– een betoverende mix van R&B en housemuziek
Lil Alia – Diepe trap beats, humoristische skits en catchy zanglijnen

Deze talentvolle Belgische acts maken vullen de line-up van het festival aan. Hier een overzicht van de volledige line-up:

Novastar · Whispering Sons
Hooverphonic · DAAN
Admiral Freebee · Portland · J. Bernardt
Brihang · Stef Kamil Carlens · The Bony King Of Nowhere · DIRK.
Ada Oda · Ão · Borokov Borokov · Dijf Sanders · Douglas Firs
Eosine · Isaac Roux · Poltrock · ISE · Tin Fingers

Journalist, festivalvriend en Belgische muziek fanaat Willem Jongeneelen stelt in zijn serie Klappen met Willem rake vragen aan Portland, Hooverphonic, Stef Kamil Carlens en DIRK.. Tijdens zijn interviews zoomt hij in op de muziek, het tour leven en de toekomst. Op zaterdag is Willem te zien in de Brasserie van Chassé Theater. Op zondag in het Popcafé van MEZZ.

Er zijn nog een paar passe-partouts en dagkaarten in de verkoop. Meer informatie is te vinden op www.mezz.nl/ikzieugraag