Werken bij MEZZ

Bij MEZZ zijn directie, programmering, marketing, horeca, beheer en productie in professionele handen. Samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers en stagiaires organiseren we bij elkaar zo’n 300 concerten, events en festivals per jaar.

Muziekliefhebbers gezocht? Word stadsprogrammeur bij MEZZ!

Ben jij helemaal into music en ken jij de lokale scene van Breda op je duim? Je weet alle plekken in Breda te vinden waar livemuziek een rol speelt; van de oefenruimtes en studio’s tot de platenzaak en het muziekcafé. En word jij enthousiast van het organiseren van concerten? Dan is een bijbaan als stadsprogrammeur bij MEZZ iets voor jou!

MEZZ zoekt stadsprogrammeurs voor onze programmering, 8 uur per week.

MEZZ is hét podium voor live popmuziek en dance in Breda. MEZZ is gehuisvest in een bijzonder pand met een intieme zaal voor maximaal 600 bezoekers en een Kleine Zaal voor 100 bezoekers. Mezz organiseert 300 activiteiten per jaar. Mezz is daarnaast ook een ontdek podium voor talent, nieuwe genres en nieuwe namen.

Als stadsprogrammeur heb je inzicht in de verschillende scenes in de stad, ben je een verbinder, bouw je aan een netwerk en onderzoek je waar behoeftes liggen. Van daaruit ontwikkel je nieuwe initiatieven, adviseer en ondersteun je artiesten en bands in Breda en herken je interessante bands, muzikanten en trends zowel nationaal als internationaal. MEZZ is op zoek naar experts op het gebeid van rap/hiphop/urban (8 uur) en pop/rock/metal (8 uur).

Je werkt samen en wordt aangestuurd door de hoofdprogrammeur van MEZZ.

MEZZ zoekt enthousiaste kandidaten, sociaal, communicatief, teamplayer, gevoel voor humor, zelfstandig werken, weet wat improviseren is en bent stressbestendig. Bij voorkeur woon je in Breda of omgeving.

Salaris en aanstelling volgens CAO Nederlandse Poppodia en -Festival, schaal 6/1, 8 uur.

Stuur je sollicitatie met cv en motivatie per mail naar Frank van Iersel, directeur Mezz via frank@mezz.nl. Doe dat voor 10 oktober 2021.

 


We are looking for you – bestuursleden

MEZZ is hét podium voor live popmuziek en dance in Breda. MEZZ is gehuisvest in een bijzonder pand met een intieme zaal voor maximaal 600 bezoekers en een Kleine Zaal voor 100 bezoekers. MEZZ organiseert 300 activiteiten per jaar. MEZZ staat op een belangrijk punt in haar bestaan. Het beleid is geformuleerd, het beschikt over een geweldig geactualiseerd gebouw met drie publieksruimtes (grote zaal, kleine zaal en popcafé) en marketing en vormgeving zijn gemoderniseerd. Corona gooide vanaf voorjaar 2019 echter roet in het eten van de hele culturele- en festivalsector. Dus ook voor een muziekpodium als MEZZ. We hopen vanaf het najaar van 2021 weer op volle kracht te gaan draaien voor al onze bezoekers, artiesten, vrijwilligers en collega’s.

Het bestuur van stichting MEZZ bestaat nu uit vijf personen en vergadert minimaal negen keer per jaar met de directeur.

Vanwege het verlopen van benoemingstermijnen zoals vastgesteld in de statuten, is het bestuur van MEZZ op zoek naar nieuwe bestuursleden. Aandachtsgebieden die door het team van huidige en nieuwe bestuursleden afgedekt dienen te worden zijn secretarieel, marketing, financieel, politiek/bestuurlijk, juridisch/HR en creatief/muzikaal. MEZZ volgt de handleiding Cultural Governance voor goed en transparant bestuur.

Taken:

 • Het leveren van een inhoudelijke bijdrage op strategisch niveau
 • Het toetsen en vaststellen van beleid in de bestuursvergaderingen
 • Het voeren van periodiek overleg met de directeur over financiën.

Ervaring:

 • Ervaring op een of meerdere van bovengenoemde aandachtsgebieden
 • Managementervaring.

Eigenschappen:

 • Heeft onafhankelijk oordeelvermogen en is in staat om een positief kritische inbreng te leveren
 • Is integer, gericht op resultaat en onderschrijft de kernwaarden van de organisatie MEZZ
 • Is een teamplayer met een duidelijke eigen mening
 • Heeft een netwerk en is bereid dit in te zetten
 • Affiniteit met popmuziek is een pré.

Wij bieden:

 • Een enthousiaste, stimulerende en gezellige omgeving
 • Gratis toegang tot concerten en danceavonden.

Voor het bestuur zoeken we wat betreft eigenschappen en achtergrond van bestuursleden een goede representatie van zowel ons publiek als van de medewerkers en vrijwilligers.

 

Reageren

Voor informatie kunt u contact opnemen met directeur Frank van Iersel, via 076 515 66 77.

Stuur je sollicitatie voorzien van CV graag voor 13 oktober per e-mail naar frank@mezz.nl.

Meer informatie over MEZZ is te vinden op www.mezz.nl


Werken als geluid of lichttechnicus in een popzaal als ZZp’er:

MEZZ is hét podium voor live popmuziek en dance in Breda. MEZZ is gehuisvest in een bijzonder pand met een intieme zaal voor maximaal 600 bezoekers en een Kleine Zaal voor 100 bezoekers. Mezz organiseert 300 activiteiten per jaar.

MEZZ is een open organisatie, betrokken, nieuwsgierig en onderzoekend. MEZZ heeft humor, is gevat en soms provocatief en verrassend. Beleving en plezier staat centraal.  Eenvoud, lef, ondernemend, communicatief, bottom up mentaliteit en voortdurend zoekend naar de verbetering van contact met onze bezoekers en artiesten/crew. MEZZ is een ambitieuze grootstedelijke popzaal met een landelijk bereik.

Het backstage team bestaat uit vier vaste technici (geluid/licht) die samen met de bandcrew en licht en geluidsmensen op zzp basis zorg draagt voor een perfecte show. Per show of event voer je alle voorkomende technische werkzaamheden uit op licht of geluidsgebied.

MEZZ zoekt kandidaten met ervaring als licht of geluidtechnicus, sociaal, communicatief, teamplayer, gevoel voor humor, zelfstandig werken, weet wat improviseren is en stress bestendig. Liefst woon je in Breda of omgeving.

Meer informatie neem contact op: Frank van Iersel, directeur MEZZ. Frank@mezz.nl


Vrijwilligers

Zonder de inzet van onze vrijwilligers zou MEZZ niet bestaan. Daarom zijn we op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die ons helpen het nieuwe seizoen succesvol aan te vliegen. Wil jij ervaring opdoen bij een poppodium of vrienden voor het leven maken? Bij MEZZ ben je van harte welkom! We hebben plek voor je achter de bar of kassa, bij de entree, backstage of bij promotie. Of misschien heb je zelf wel een idee. You name it en wordt lid van onze vrolijke club! Meer info?

Stagiair(e) techniek (licht of allround) - aantal uren in overleg

MEZZ is hét poppodium voor livemuziek en dance in Breda. MEZZ is gehuisvest in een bijzonder pand met een intieme Jupiler zaal voor maximaal 600 bezoekers, een Kleine Zaal voor 100 bezoekers en het Popcafé. MEZZ organiseert zo’n 300 activiteiten per jaar. MEZZ is een open club, betrokken, nieuwsgierig en onderzoekend. MEZZ heeft humor, is gevat, soms provocatief en verrassend. Beleving en plezier staan centraal waarbij wij bottom up denken.

Om onze afdeling techniek te versterken zijn wij op zoek naar een stagiair(e) techniek (licht of allround).

WAT HOUDT HET WERK IN?
MEZZ zoekt een stagiair(e) die het vak graag wil leren in een professionele werkomgeving. We zoeken een proactieve student die eigen initiatief toont en niet bang is om vragen te stellen en/of fouten te maken. Hierbij word je uitgebreid en actief ondersteund door twee stagebegeleiders, waarbij er aandacht is voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het productioneel uitvoeren van de shows van MEZZ in zowel de Jupiler- als de Kleine zaal. De capaciteit van de Jupiler zaal is 600 bezoekers, bij de Kleine zaal is dit 100 bezoekers. Beide zalen zijn voorzien van een professionele installatie voor zowel licht als geluid. De medewerkers van de techniekpoule betaalde krachten in vaste dienst met een (theater)technische opleiding en/of achtergrond. Zij worden bijgestaan door kundige en enthousiaste stagiair(e)s en vrijwilligers. Qua werkzaamheden ondersteun je de geluid-, of lichtafdeling. Af en toe ondersteun je ook de stagemanagement-afdeling, afhankelijk van je opleiding en specialisatie. In eerste instantie is dit onder directe begeleiding van de eerste technici van MEZZ, maar na verloop van tijd steeds vaker zelfstandig.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

 • Een proactieve en zelfstandige houding; geen afwachter, maar een doener.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Je bent leergierig.
 • Je hebt oog voor detail.
 • Affiniteit met podiumtechniek is een pre.

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Een professionele en leerzame werkomgeving in de muziekindustrie.
 • Een leuke werkplek met fijne collega’s.
 • Een stagevergoeding van € 125,- per maand.
 • Veel ruimte om initiatief te nemen en te realiseren.
 • En vooral erg veel muziek!

Zie jij jezelf als stagiair(e) werken bij MEZZ, stuur dan je cv en motivatiebrief op naar Maxwell, via maxwell@mezz.nl, onder vermelding van “stage techniek”. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons over de verdere gang van zaken.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


STAGIAIR(E) MULTI MEDIA DESIGNER 32-38 UUR PER WEEK (feb 2022)

MEZZ is hét poppodium voor livemuziek en dance in Breda. MEZZ is gehuisvest in een bijzonder pand met een intieme Jupiler zaal voor maximaal 600 bezoekers, een Kleine Zaal voor 100 bezoekers en het Popcafé. MEZZ organiseert zo’n 300 activiteiten per jaar. MEZZ is een open club, betrokken, nieuwsgierig en onderzoekend. MEZZ heeft humor, is gevat, soms provocatief en verrassend. Beleving en plezier staan centraal waarbij wij bottom up denken.

Om onze afdeling marketing & publiciteit te versterken zijn wij op zoek naar een stagiair(e) audiovisueel specialist.

Gaat jouw hart sneller kloppen van vormgeving en video? En wil jij graag meer leren over promotie door middel van beeld én geluid?  Dan heeft ons poppodium een leuke stage voor jou!

WAT HOUDT HET WERK IN?

MEZZ zoekt een stagiair(e) die het vak graag wil leren in een professionele werkomgeving. We zoeken een proactieve student die eigen initiatief toont en niet bang is om vragen te stellen en/of fouten te maken. Hierbij word je uitgebreid en actief ondersteund door twee stagebegeleiders, waarbij er aandacht is voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het bewaken van de huisstijl van MEZZ, het creëren van affiches en andere huisstijldragers, het maken van promotievideo’s voor evenementen en het schieten van aftermovies. Je denkt actief mee om onze evenementen te promoten in tekst, beeld en geluid.

Je bent verantwoordelijk voor het bewaken en doorvoeren van de huisstijl binnen het visuele online beleid van MEZZ. Je zorgt ervoor dat onze visuele uitstraling optimaal naar voren komt in beeld, tekst en geluid. Je bent bekend met de (edit) programma’s: Premiere Pro, After Effects, Final Cut Pro en bezit basiskennis van Photoshop en Illustrator. Het is belangrijk dat je zelfstandig aan de slag kan gaan met een videocamera om producties te filmen. Zowel voor als achter de schermen tijdens onze activiteiten.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

 • Je hebt een passie voor muziek en beeld.
 • Je hebt ervaring met Adobe software, met name Premiere Pro, After Effects en Final Cut Pro.
 • Je hebt basiskennis van Photoshop en Illustrator.
 • Je bent flexibel en ook in de avonduren beschikbaar.
 • Je hebt een proactieve en zelfstandige houding; geen afwachter, maar een doener.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Je bent leergierig.
 • Je hebt oog voor detail.

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Een professionele en leerzame werkomgeving in de muziekindustrie.
 • Een leuke werkplek met fijne collega’s.
 • Een stagevergoeding van € 125,- per maand.
 • Veel ruimte om initiatief te nemen en te realiseren.
 • En vooral erg veel muziek!

Zie jij jezelf als stagiair(e) werken bij MEZZ, stuur dan je cv en motivatiebrief op naar Jessica, via jessica@mezz.nl onder vermelding van “stage audiovisueel specialist”. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons over de verdere gang van zaken.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


STAGIAIR(E) MARKETING & COMMUNICATIE 32-38 UUR PER WEEK (feb 2022)

MEZZ is hét poppodium voor livemuziek en dance in Breda. MEZZ is gehuisvest in een bijzonder pand met een intieme Jupiler zaal voor maximaal 600 bezoekers, een Kleine Zaal voor 100 bezoekers en het Popcafé. MEZZ organiseert zo’n 300 activiteiten per jaar. MEZZ is een open club, betrokken, nieuwsgierig en onderzoekend. MEZZ heeft humor, is gevat, soms provocatief en verrassend. Beleving en plezier staan centraal waarbij wij bottom up denken.

Om onze afdeling marketing & publiciteit te versterken zijn wij op zoek naar een stagiair(e) marketing & communicatie.

WAT HOUDT HET WERK IN?

MEZZ zoekt een stagiair(e) die het vak graag wil leren in een professionele werkomgeving. We zoeken een proactieve student die eigen initiatief toont en niet bang is om vragen te stellen en/of fouten te maken. Hierbij word je uitgebreid en actief ondersteund door twee stagebegeleiders, waarbij er aandacht is voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het schrijven van creatieve teksten en het meedenken over marketingstrategieën. Je ontwikkelt zoveel mogelijk ideeën voor MEZZ en zet online campagnes mee op.

Je bouwt nieuwe contacten op met diverse mediakanalen en onderhoudt de bestaande contacten. Aan jou mede de taak om bijvoorbeeld meer ‘likes’ op Facebook te genereren. Je bent verantwoordelijk voor het schrijven van o.a. nieuwsbrieven, persberichten en posts voor social media. Daarnaast verzamel je zoveel mogelijk informatie over de activiteiten die in MEZZ plaatsvinden en werk je alle online agenda’s bij.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

 • Je bent in het bezit van copywriting skills.
 • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en een organisatietalent.
 • Je hebt basiskennis van social mediapakketten zoals Facebook, Instagram en Twitter.
 • Je hebt een proactieve en zelfstandige houding; geen afwachter, maar een doener.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Je bent leergierig.
 • Je hebt oog voor detail.

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Een professionele en leerzame werkomgeving in de muziekindustrie.
 • Een leuke werkplek met fijne collega’s.
 • Een stagevergoeding van € 125,- per maand.
 • Veel ruimte om initiatief te nemen en te realiseren.
 • En vooral erg veel muziek!

Zie jij jezelf als stagiair(e) werken bij MEZZ, stuur dan je cv en motivatiebrief op naar Jessica via jessica@mezz.nl onder vermelding van “stage marketing en publiciteit”. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons over de verdere gang van zaken.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


STAGIAIR(E) PROGRAMMA/PRODUCTIE 32 – 38 UUR PER WEEK

MEZZ is hét poppodium voor livemuziek en dance in Breda. MEZZ is gehuisvest in een bijzonder pand met een intieme Jupiler zaal voor maximaal 600 bezoekers, een Kleine Zaal voor 100 bezoekers en het Popcafé. MEZZ organiseert zo’n 300 activiteiten per jaar. MEZZ is een open club, betrokken, nieuwsgierig en onderzoekend. MEZZ heeft humor, is gevat, soms provocatief en verrassend. Beleving en plezier staan centraal waarbij wij bottom up denken.

Om onze afdeling programma/productie te versterken, zijn wij op zoek naar een stagiair(e) programma/productie.

WAT HOUDT HET WERK IN?

MEZZ zoekt een stagiair(e) die het vak graag wil leren in een professionele werkomgeving. We zoeken een proactieve student die eigen initiatief toont en niet bang is om vragen te stellen en/of fouten te maken. Hierbij word je uitgebreid en actief ondersteund door twee stagebegeleiders, waarbij er aandacht is voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het productioneel voorbereiden van een deel van de shows in MEZZ. Je verstuurt productiesheets, vraagt riders en andere belangrijke info van bands op, bedenkt het tijdschema en houdt alle partijen op de hoogte. Daarnaast is het mogelijk om een eigen concept te ontwikkelen onder begeleiding van de programmeur, woon je overleggen bij van bijvoorbeeld de techniekploeg of de dj’s, beoordeel je de demo-mail en stroomlijn je de administratie van programma. Daarnaast werk je als stagemanager (’s avonds & weekend) tijdens producties.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

 • Je hebt een Proactieve en zelfstandige houding; geen afwachter, maar een doener.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Je bent leergierig.
 • Je hebt oog voor detail.
 • Je hebt affiniteit met popmuziek en bezit enige kennis van muziekstijlen en –stromingen.
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit. Werkzaamheden vinden ook plaats in de avonden en in het weekend.

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Een professionele en leerzame werkomgeving in de muziekindustrie.
 • Een leuke werkplek met fijne collega’s.
 • Een stagevergoeding van €125,- per maand.
 • Veel ruimte om initiatief te nemen en te realiseren.
 • En vooral erg veel muziek!

Zie jij jezelf als stagiair(e) werken bij MEZZ, stuur dan je cv en motivatiebrief op naar Maxwell, via maxwell@mezz.nl, onder vermelding van “stage programma/productie”. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons over de verdere gang van zaken.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.