MEZZ VERBOUWING ‘on hold’

Mezz is al enkele jaren aan de slag om de noodzakelijke verbouwing te realiseren. Noodzakelijk omdat na al die jaren het gebouw niet meer van deze tijd is; het aan allerlei zaken ontbreekt of op een aantal punten niet goed functioneert; van de toegankelijkheid, ontbreken foyer, zichtlijnen, ventilatie tot onvoldoende backstage faciliteiten.

In 2016 zijn onze verzoeken gehoord en heeft het College en de raad een budget vastgesteld op 1.35 miljoen. Overigens niet gebaseerd op een echte uitwerking en doorberekening, maar op basis van een aantal aannames. Nu blijkt sinds gisteren dat het huidige College heeft besloten om de verbouwing voorlopig uit te stellen omdat het budget niet voldoende is. De echte doorberekening die veel nauwkeuriger en onderbouwd is komt 450.000 euro hoger uit. Veel geld, dat klopt, maar noodzakelijk.  Noodzakelijk omdat daarmee de,  zoals de gemeente het noemt  ‘basis op orde’  -lees dus de bouwfouten- van toen bij de start worden weggenomen of zo goed mogelijk worden verbeterd. Dat mag je wel verwachten van een huisbaas, -De gemeente Breda is de eigenaar van het gebouw- .

Mezz betaald een behoorlijke huur voor een niet goed functionerend gebouw.  Onze vrees is dat dit zo op de lange baan wordt geschoven. Wij gaan er alles aan doen om dit te voorkomen en blijven ondertussen met de riemen die we hebben stug door gaan.

Voor informatie in de pers lees:
BredaVandaag – Verbouwing Mezz op de lange baan
BredaVandaag – Mezz ‘verbaasd en teleurgesteld’ over besluit uitstel verbouwing
BN de Stem – Verbouwing Mezz in ijskast; bestuur ‘verbaasd en teleurgesteld’