MEZZ & Maatschappij

Tijdens de verbouwing werd er naast aan aantal ingrijpende aanpassingen aan ons pand achter de schermen ook hard gewerkt. Zo werden niet alleen de nodige zaken geautomatiseerd, maar werd er ook gekeken waar we met een kleine aanpassing in beleid en een geringe investering iets terug kunnen doen voor onze medemens.

Heb jij nog een super goed idee om een steentje bij te kunnen dragen? Mail die dan gerust naar: wijzijnonsbewust@mezz.nl.

EARTH Coffee

We zijn verheugd te melden dat we een samenwerking zijn aangegaan met het EARTH coffee concept van Mocca d’Or. Deze van origine Bredase koffiebranderij steunt projecten van de EARTH Concepts & de Mocca d’Or foundation. EARTH Concepts doneert 100% van de nettowinst aan waterprojecten in Azië en Afrika.

KOEKFABRIEK

Ook de koekjes bij de koffie zijn sociaal! Deze worden ambachtelijk gebakken bij de Koekfabriek door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen vindt het prettig ergens bij te horen of onderdeel te zijn van iets. Om gezien te worden. Maar er zijn genoeg mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De Koekfabriek is opgericht om juist deze mensen te voorzien van een plek in de maatschappij. Het werk bij de Koekfabriek is zinvol en uitdagend. De koek: een product om trots op te zijn!

Water For Life

Ook kun je vanaf nu op het vernieuwde balkon je eigen glas bier of water tappen. Met het gefilterde water van 6 MILE voorzien we samen 40 kinderen per maand van schoon drinkwater. MEZZ doneert een deel van de opbrengst van het water aan Stichting Water for life. Deze organisatie maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen in landen waar dat geen vanzelfsprekendheid is. En dat is hard nodig. Zo’n 884 miljoen mensen verspreid over de wereld hebben geen toegang tot schoon drinkwater.

Green Stages

Poppodia en andere culturele organisaties trekken circa 16 miljoen bezoekers per jaar. Dit biedt niet alleen veel kansen om een boodschap over te brengen, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee als het gaat om bijvoorbeeld energie en afval. Green Stages streeft proactief naar een duurzame cultuursector. Niet alleen door maatwerk
adviezen te leveren, maar ook door mee te denken in nieuwe cross-overs voor deze organisaties zodat nieuwe verdienmodellen ontstaan. Binnen het convenant Green Stages gaan 20 theaters en poppodia in Zuid-Nederland voor een periode van drie jaar gezamenlijk aan de slag met duurzaamheid.

Stagelopen bij MEZZ

Voor stagiaires is MEZZ de ideale plek om hun eerste stappen in het professionele werkveld te maken. Zowel op het gebied van licht en geluid, productie als marketing en communicatie werken diverse stagiaires mee en is MEZZ de plaats om te ontdekken.

Vrijwilligers

MEZZ kan niet bestaan zonder de inzet van haar vele vrijwilligers. Van kassa en barmedewerkers tot stagemanagers; zonder vrijwilligers zouden er geen shows in MEZZ plaatsvinden.