MEZZ biedt ‘canvas’ aan beeldkunstenaars met videoproject PROJEKTOR

Met de heropening presenteert MEZZ een nieuw kunstproject onder de naam PROJEKTOR. In de foyer is een groot canvas waar plek is voor beelden van diverse beeldkunstenaars uit de regio. Beeldkunstenaars kunnen hun werk nu opsturen naar projektor@mezz.nl.

Beeld is nauw verweven met popmuziek. Van de vroegere singlefilmpjes, animaties en video’s tot de komst van de videoclips op MTV en de indrukwekkende visuals tijdens livemuziek en dance-events. Met PROJEKTOR wil MEZZ jonge beeldmakers, professionele beeldkunstenaars of aankomende clipmakers in de gelegenheid stellen het ontwikkelde beeldmateriaal te tonen tijdens de activiteiten in MEZZ.

Het beeldmateriaal wordt geprojecteerd via vier beamers over de gehele wand in de foyer van de Jupiler Zaal. Van boven tot onder en van voor tot helemaal achterin de foyer is een canvas van ca. 150m2. De foyer is de ruimte waar de bezoekers MEZZ binnenkomen en de bezoekers leidt naar het Popcafé of de ingang van de Jupiler Zaal. De gang is hoog en gewelfd wat samen met de beelden tot een bijzonder schouwspel zal leiden. PROJEKTOR is een samenwerking tussen het Blauwe Uur – visual experiences en MEZZ.

Aanmelden

Beeldkunstenaars kunnen zichzelf aanmelden door een mail te sturen naar projektor@mezz.nl. Zet in de mail een duidelijke omschrijving van je idee of stuur een ruwe versie van het beeldmateriaal.