KLANKEN DIE JE NERGENS ANDERS HOORT

Job, Tomas, Doan en Geert: muzikanten en machinebouwers die muziektheatergroep BOT zijn begonnen als een experiment. Al snel werd dit theater van zelfgemaakte instrumenten een groot succes. Hun cello die zichzelf doormidden zaagt, een schreiende naaimachine en een blokfluitorgel van fietspompen zorgden voor uitverkochte zalen door heel Europa. Deze bijzondere klanken vult BOT met poëtische teksten die je raken.

Na 10 jaar experimenteren en ervaringen opdoen komt BOT met haar debuutalbum ‘PLAAT’. Maar liefst dertig zelfgemaakte muziekmachines zorgen voor deze geluiden die je nergens anders zult horen. Studio-effecten? Dacht het niet! Zelfs de kleinste mini geluiden zijn live ingespeeld. “De muziek is zeer divers, van breekbaar klein tot woest stampend. Er gebeurt telkens iets nieuws, het resultaat is rauw en prachtig”, aldus 3voor12 Gelderland.

De makers
De vier mannen van BOT hebben een zeer creatieve achtergrond. Geert geeft al sinds 1992 afgedankte meuk een nieuw en luidruchtig leven. Hij werkt samen met verschillende artiesten en zijn werk was eerder al te zien op festivals en in museums, van het Kröller-Müller Museum tot Pinkpop.

Jop werkt na zijn studie als acteur, tekstschrijver, redacteur, presentator en programmamaker voor theater, radio en televisie. Zijn grote liefde voor muziek laat hij zeker niet links liggen en begint als zanger en liedjesschrijver in de band BEU. In 2009 smelt hij samen in de band BOT.

Na het afronden van zijn studie theatervormgever is Doan waakhond voor het toneelbeeld van BOT en samen met Geert bouwer van het instrumentarium. Zijn kunsten vind je ook terug in andere theater- en tv-producties decors.

En Tomas was componist en schreef werk voor theater, dans en film. Lesgeven kan hij ook! Zo richtte hij de opleiding Sounddesign op in Arnhem.

Sta jij open om jezelf omver te laten blazen door het meest bizarre instrumentarium? Een avond vol energie en humor? Laat dit dan zeker niet voorbij gaan. Op 18 november staat BOT met haar debuutplaat in MEZZ.