Ik Zie U Graag is terug én breidt uit
Tijdens de succesvolle 13e editie in 2023 barstte Ik Zie U Graag uit haar voegen. Dit jaar slaat MEZZ de handen met Chassé Theater ineen en brengt Ik Zie U Graag terug met nog meer livemuziek, maar ook theater en cabaret. Op 18 en 19 mei bruist Breda van het Belgisch talent. Een passe-partout geeft het hele weekend toegang tot alle concerten in MEZZ en Chassé Theater en is nu verkrijgbaar voor € 90 via de website van MEZZ.

Al jarenlang presenteert MEZZ haar liefde voor de Belgische muziek in Ik Zie U Graag. Acts als Triggerfinger, Oscar & The Wolf, Bazart en The Haunted Youth hebben hun eerste stappen gezet op Nederlandse bodem tijdens Ik Zie U Graag. Een heel weekend lang ontdek je spannende acts uit de broeiende en bruisende Belgische muziekscene. Er is aandacht voor jong aanstormend talent, maar natuurlijk vind je ook bekende Belgische acts op het festival. Bijzonder dit jaar: Ik Zie U Graag trekt de stad in naar Chassé Theater en Nieuwe Veste.

MEZZ en Chassé Theater weten elkaar goed te vinden en zoeken elkaar al regelmatig op. Nu slaan ze de handen ineen om nog meer Belgisch talent een podium te geven in Breda. Zo zijn er tijdens het festival ook verschillende acts te zien in de zalen van Chassé Theater. Maar ook theater en cabaret van onze zuiderburen vinden rondom het festival hun weg naar Breda.

MEZZ en Chassé Theater presenteren de eerste vijf namen van de line-up van Ik Zie U Graag op 18 en 19 mei 2024. Hooverphonic, Brihang, Borokov Borokov, Poltrock en Mayorga zijn te zien op het festival. Zo speelt Hooverphonic in Chassé Theater. Met de terugkeer van Geike Arnaert en nieuwe muziek met flinke hints naar de 90’s is Hooverphonic terug met een zeer dansbare sound. Zo zitten in de nieuwe single ‘Mysterious’ hints van William Orbit, Faithless, Massive Attack en Moloko. Brihang brak vlak voor de pandemie door met ‘Casco’. Hij trouwde, bouwde en werd vader. Niet gek dat zijn nieuwe album ‘Droomvoeding’ zich focust op wat hij ziet of voelt, ongefilterd en dus zeker geen kinderliedjes. De losbollen van Borokov Borokov slopen de tent. Met hun rauwe, energieke show vol hi-NRG, pop, hardcore, loungemuziek en powerballads gaat Borokov Borokov echt alle kanten op. Absurd en bizar, maar uiterst dansbaar. Poltrock tast zijn grenzen af op piano. Met het geluid van zijn vier piano’s ruw en eerlijk, bewerkt met tape-effecten, cassette-loops en oude analoge effect-apparaten is zijn sound intiem en meeslepend. De klanken intens en confronterend. Winnaar van De Nieuwe Lichting 2023 Mayorga brengt een melancholische mix van lo-fi indie pop en r(a)uwe gitaarsongs. Mayorga is de definitie van DIY; ze speelt gitaar, drum, bas en percussie zelf in, maar ook de distorted vocals zijn van haar.

In de aanloop naar het festival worden nog veel meer acts aangekondigd. Zowel het muziekprogramma wordt nog uitgebreid, alsook de aankondiging van het theaterprogramma en de exacte speeldata en locaties.

Tickets

Passepartout € 90
Dagkaart € 55

Meer informatie