Deelnemers Breda’s Most Wanted bekend!

De deelnemers van Breda’s Most Wanted 2019-2020 zijn bekend! We gaan komende tijd aan de slag met Bottlecap AccidentSummersilePiece of eden en After Rehearsal.

Bottlecap Accident

Bottlecap accident is een alternatieve/punkrock band uit Breda. Met Rico op zang, Lars op bas, Julias achter drums en Carlos op gitaar focust de band zich niet bepaald op één specifieke muziekstijl, maar biedt het eerder een gevarieerd aanbod van stijlen aan waaronder metal, pop en emo, met een achterliggende moderne punkstijl. Met veel afwisseling tussen nummers met scheurende gitaren, harde drums en geschreeuw, en zachte, lieve nummers met diepe teksten staat Bottlecap Accident open voor een breed publiek. In een korte periode heeft de band een redelijk netwerk van luisteraars en andere bands ontwikkeld, mede dankzij de videoclip voor het nummer ‘Who You Want Me To Be’, dat eind september uit is gekomen op YouTube.

Nu is de prioriteit voor de band om zoveel mogelijk op te kunnen treden en de kleine groep aan fans uit te breiden. De optredens van Bottlecap Accident zijn toegankelijk voor iedereen die van energieke rockmuziek houdt en zijn vooral kenmerkend om hun humor en relaxte sfeer, ondanks de hardere muziek. Als uiteindelijk missie heeft de band om in de toekomst één van de grootste van Nederland te worden, maar de belangrijkste missie voor nu blijft natuurlijk om plezier te hebben en gezelligheid te maken.

Summersile

Punkband Fuzzdog is al een tijd bezig met het zoeken naar een passende vocalist. Bassist Lars Verdurmen kruist zijn weg met gitarist/zanger Nuno Fernandez bij een repetitie op de rockacademie in Tilburg. Maanden later voegen zij zich samen met drummer Sebastiaan Stam en gitarist Max Walder en besluiten door te gaan als Summersile. De band valt onder alternative rock, een mix van 90’s in een nieuw millennium. Met catchy vocal lines, creatieve bass riffs onderdrukt met rough gitaarpartijen en een pumping drum sound, creëren deze boys een stijl met hun naam als trademark. Summersile will always be our place to hide.

After Rehearsal

Als er na een repetitie muzikanten blijven hangen om nog wat te jammen, kunnen mooie dingen ontstaan. Dat is het begin van After Rehearsal. Met veel plezier en passie voor muziek speelde After Rehearsal moderne en classic rocksongs. Totdat de drummer een gitaar kocht en zelf liedjes begon te schrijven. Hierdoor transformeerde de uit Sprundel afkomstige rockcover band in een band met eigen werk. De verschillende muzikale achtergronden van de bandleden kwamen samen tot nieuwe ideeën. De singer-songwriter achtergrond van de zanger en de stevig rockende basis van de bassist, gitarist en drummer zorgen samen voor een smaakvolle nieuwe sound. Na vele jaren ervaring op het podium en natuurlijk de repetitieruimte, staat After Rehearsal met veel energie en enthousiasme klaar voor een knallend optreden!

Piece of Eden

Piece of Eden is een ambitieuze punkrockband uit Breda. Met verschillende stijlen en invloeden weet dit vijftal unieke kwaliteiten te brengen in de nummers die zij creëren. De nummers die ze maken zijn divers maar toch in hun eigen stijl.

Met een gevulde line-up bestaande uit vocals door Melody Frost (Maartje de Vries), een goed gebalanceerd gitaarspel geleverd door Jay Marten (Jelle de Vries) en Jesse Zeitler, een smooth bass partij gecreëerd door Ino (Rivelino Wattimena) en met onderliggende drums door Pascal van Elten heeft de groep alles wat ze nodig hebben om te zorgen dat un gedachten en emoties duidelijk toonbaar zijn zowel op het podium als in de nummers.

In 2017 maakt de band haar debuut met hun zelfgeproduceerde EP ‘Arrows’. In 2018 brachten ze de single ‘Take It Back (I’m Indecisive)’ uit, die te horen zal zijn op de aankomende EP. In de loop van de tijd zullen ze nog veel meer van zich laten horen!