De tien nieuwe talenten van Music Hub Brabant zijn bekend!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! De tien nieuwe talenten van Music Hub Brabant zijn bekend. Ook dit jaar hebben de programmeurs van dertien Brabantse poppodia en festivals getalenteerde artiesten geselecteerd die zich onder leiding van Music Hub Brabant artistiek, zakelijk en persoonlijk zullen ontwikkelen. De komende weken stellen we ze aan je voor. Met deze week: Koen Smits, Remme en Mathilde Nobel.

Remy Alexander

Remy Alexander (1991, Zaandam) is componist en schrijft zowel in opdracht voor solisten en ensembles als autonoom. Daarnaast geeft hij als zelfstandig muziekdocent compositieles aan jongeren.

Max Frimout

Max Frimout (1999, Nuenen) maakt elektronische muziek met modulaire synthesizers en computerprogramma’s. Hij experimenteert live met andere disciplines, zoals dans en beeldende kunst. Daarnaast studeert hij Natuurkunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven.

Flemming

Flemming (Flemming Viguurs, 1996, ’s-Hertogenbosch), zijn tweede naam is Freddie, genoemd naar de frontman van Queen. Eigenlijk is muziek dan ook al vanaf zijn geboorte een rode draad in zijn leven. Op zijn 9e speelde hij Ciske de Rat in de gelijknamige musical en daarmee was zijn interesse voor het podium geboren.

Koen Smits

Koen Smits (1991, Baarschot) is trompettist. Hij schrijft voor en speelt in eigen bands, zoals Mudita, en treedt op met grote orkesten. Daarnaast mixt hij albums.

Remme

Al vanaf zijn 16e gaat Remme (Remme ter Haar, 1999, Eindhoven) bijna maandelijks naar Berlijn, om daar in de studio van zijn voormalig gitaarleraar aan zijn muziek te werken. Die gitaarleraar leerde hij op zijn 12e kennen, toen hij begon met gitaarspelen. Ondertussen is hij getekend door Universal Duitsland en heeft hij al 2 top 40 hits gehad in Tjechië, waar hij daardoor al sinds juni 2020 in de hitparade staat met zijn (pop) muziek, die hij zelf ‘links van het midden’ noemt.

Mathilde Nobel

Mathilde Nobel (1996, Oud-Beijerland) is producer, beeldend kunstenaar en muzikant. In haar muziek combineert ze experimentele, elektronische klanken met een hedendaagse sound.