De feestelijke wereld van Día de Muertos

Dansen, muziek en eten rond begraafplaatsen van overleden dierbaren. Een gek beeld voor ons, maar het is in Mexico een jaarlijkse traditie. Día de Muertos betekent de Dag van de Doden. Tijdens deze feest- en herdenkingsdag wordt gevierd dat de zielen van overledenen terugkeren op aarde. Het klinkt misschien duister en beangstigend, maar dit is het zeker niet! De dood is iets wat bij het leven hoort en gevierd mag worden. De mensen staan stil bij al het moois en alle herinneringen.

Een kleurrijke wereld
De straten van Mexico barsten van de felle kleuren en versieringen. Op elke straathoek staan tentjes met snoepgoed. Van chocolade doodshoofden tot suikerskeletten en het brood van de doden. De bewoners zijn niet bang voor wat skeletten, sterker nog, ze schminken zichzelf als Catrina’s. Deze vrolijke geschminkte schedels vertegenwoordigen de dood in de Mexicaanse cultuur.

Dansen tot je dood!
Op zaterdag 10 november komen de overleden zielen naar MEZZ en nemen zij een explosie van ritme, energie en extreem goede vibes mee. De kleine zaal staat vol met versierde skeletten en schedels in felle kleuren, palmbonen, Caterina’s en cocktails. Een avond vol Cumbia, rock, ska en surf in een pittige en dansbare mix. Deze avond laten Los Paja Brava, Thaïti en DJ Booze’em de temperatuur in MEZZ stijgen tot ongekende hoogte. Het wordt zweten, dansen en feesten!