Terug

zo 24-08

Renton Jules (BE) + Alex Rye (BE)

Terrasconcerten DeLuxe - ism Poppunt Belgie & vi.be

Dit concert heeft reeds plaatsgevonden

Deze zomer kun je iedere zondag op het zonnigste terras van Breda genieten van fijne muziek. De maand augustus staat in het teken van Belgische talenten, in samenwerking met Poppunt BE & zijn kansenplatform vi-be.

We pakken vandaag bovendien weer uit met een Deluxe editie. 

Deze zondag kun je bij de Vitamini 100% natuurlijke smoothies en fruitsapjes bestellen. Het sap wordt vers geperst en geblenderd. Bekende en minder bekende fruitsoorten zorgen voor een ware smaaksensatie van deze vitamineshots.


De Kalipofoon zorgt voor lekkere muziekjes voor, tussen en na de optredens. Deze mobiele dj draait de exotische juweeltjes binnen de vintage grammofonika; rhumba boogie, exotische blues, mambo rockers, cumbia en calypso honkers. Op een bijzondere installatie die het ouderwetse plaatjes draaien inzichtelijk maakt.

Zin in een rondritje terwijl je van je drankje nipt? Chez Jopie is een mobiel terras met 6 zitplaatsen. De altijd vriendelijke gastheer Delinus heet je van harte welkom en neemt je mee op een tochtje door het Chassepark.

Renton Jules is een Antwerpse indierockband. Hun muziek kenmerkt zich door een uitgesproken stemgeluid ondersteund door keys, een warme maar bij tijden uitschuivende gitaar, een spooky bas en een solide ritmesectie. De kracht zit in de catchy riffs en ritmes, heldere noisepop-achtige gitaarpartijen en de onschuldige maar o zo verslavende zang. Je hoort sporen van Badly Drawn Boy, Avi Buffalo, Ben Gibbard en The Boxer Rebellion.
De frisse, maar snedige songs op hun debuut EP werden gemixt door Guy Fixsen (o.a. The Pixies, My Bloody Valentine en Throwing Muses).

Renton Jules

De Gentse singer-songwriter Sander Bosmans gaat als Alex Rye door het leven op  zoek naar verhalen om te vertellen. Hij schrijft over geluk, eenzaamheid, krankzinnigheid en het soms onverklaarbare van het menselijke gedrag. Zijn stijl doet denken aan die van Nick Drake.

Alex RyeBij slecht weer vinden de optredens binnen plaats in de Kleine zaal.

Mezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene.
Onder de noemer Ik Zie U Graag presenteren we opkomende talenten en acts die er toe doen.

Nu jij!

Plaats mijn reactie

Je reactie is succesvol geplaatst!

Nog een reactie plaatsen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, dus je kunt nog de eerste zijn!