Terug

za 01-04

Bettie Serveert

+ Tamara Woestenburg

Bettie Serveert brengt dit najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. ‘De Betties’ gaan de komende maanden voor een uitgebreide tour het land in om het nieuwe werk live te presenteren.

Bettie Serveert
Damaged Good is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.

Met Damaged Good wordt het album Oh, Mayhem! uit 2013 opgevolgd. Daarop laat Bettie Serveert een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid horen. Deze lijn is ook doorgetrokken op het nieuwe album en is hiermee dan ook dé passende aanvulling op het reeds imposante oeuvre van de band.

In het voorprogramma staat singer-songwriter Tamara Woestenburg. Met invloeden van David Bowie, Jeff Buckley en Bob Dylan combineert Tamara de traditionele song met experimentele muziek. Vorig jaar november verscheen haar debuutalbum The Colony, waarop schimmige folk, elektronica en neo-klassieke pop feilloos in elkaar overlopen.

@bettieserveert op Twitter

  Terug

  Verhinderd, maar wel al een ticket gekocht? Bied hem dan aan op onze Facebook Event pagina.

  Tickets

  Nu jij!

  Plaats mijn reactie

  Je reactie is succesvol geplaatst!

  Nog een reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties geplaatst, dus je kunt nog de eerste zijn!