Sun 13 Nov

Wayne Graham

Koop Tickets
Wayne Graham
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 10,00 (Normaal)
Genre
  • Americana
  • Folk
  • Folkrock
Share

Wayne Graham is in de afgelopen jaren misschien wel op jouw radar verschenen als Americana liefhebber. De band van de twee broers Kenny en Hayden Miles brengt de beste Americana, geproduceerd in een kleine studio in de kelder van hun ouderlijk huis in het kleine Whitesburg, Kentucky. Samen schrijven en spelen ze de nummers, want de meeste instrumenten bespelen de broers zelf. Live worden ze bijgestaan door Lee Owen (gitaar) en José Gonzales (bas).

Met vier albums op zak, is het vijfde album ‘ISH’ onderweg. Waar de albums ‘Mexico’, ‘Joy!’ en ‘Songs Only A Mother Could Love’ relatief rootsy en aards waren, benadrukt ‘1% Juice’ de progressieve en zoekende kant van Wayne Grahams’ folkrock en Americana universum. Het komende ‘ISH’ sluit prachtig aan bij haar voorgangers en bewijst maar weer eens waarom deze band een absolute insidertip is.

“De altcountry van Wayne Graham komt tot ons als softe pop. Onnadrukkelijk kruipen de melodieën naar binnen. Spaarzaam, spartaans bijna. Delicate gitaarloopjes, kleine tempowisselingen, een mondharmonicalijntje op de achtergrond, alles bijeen gehouden door uiterst smaakvol slagwerk.” Altcountry.nl

Meer in MEZZ