MEZZ ON TOUR

MEZZ gaat verbouwen dus trekt de stad in! Met bijzondere concerten en dansavonden trekt Mezz naar verschillende locaties in de stad, zoals het Chassé Theater en Podium Bloos. Hier vind je een overzicht van het programma waarmee we on tour gaan in Breda. Er zal de komende tijd nog meer bijkomen dus blijf onze kanalen in de gaten houden!

Punkrock Riot in Pier 15

Vrijdag 24 mei
20:00 deuren | 20:30 aanvang
€ 8

Tijd voor meer punkrock in Breda! Een groep enthousiaste liefhebbers brengt daar verandering in met Punkrock Riot. Ze duiken diep Nederland en België in om nieuwe bands te ontdekken en hun favoriete bands te supporten. Die ontdekkingen halen ze naar Breda om ook jou kennis te laten maken met deze vette bands. Deze keer tijdens Mezz on tour met Camp High Gain, Captain Kaiser en Generation 84 in Pier 15.

Camp High Gain brengt high-energy 90’s punkrock met een vleugje melodieuze hardcore. Generation 84 heeft maar één doel: punkrock terugbrengen naar de roots waar het allemaal ooit begon. Captain Kaiser brengt aanstekelijke punkrock sinds 2016.

TICKETS

Pre Jazz in Podium Bloos

De 29e editie van Pre Jazz!

Hét grootste studentenfeest van Breda. Voor de 29e keer zullen wij samen genieten van een memorabele avond Pre Jazz. We mogen weer!

Pre Jazz, al meer dan 29 jaar een begrip in Breda. Voorafgaand aan het Jazz Festival te Breda wordt studerend Breda volledig op zijn kop gezet. Dit jaar gaat podium Bloos de arena zijn die een ieder hart sneller doet laten kloppen en waar menig verlangen vervuld zal worden. Dit alles volgens onze formule: een live coverband én drie top DJ’s,

JJ's Country Club at Haagse Poort

Zaterdag 15 juni
20:00 deuren | 20:30 aanvang
€ 13 voorverkoop | € 15 deurverkoop

Zeg je rock ’n roll, dan zeg je Jeroen Haamers (Batmobile). Al jarenlang heeft de muziek van grootheden als Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings, George Jones en Glen Campbell een enorme invloed op de muziek van Haamers. Met zijn nieuwe project JJ’s Country brengt hij een ode aan al deze prachtige muziek die herinnerd en gekoesterd moet worden als het aan hem ligt. Samen met zijn band bestaande uit meesterdrummer Mark Eeftens, Remco Houtman op ukelele/banjo, Bart ‘Oop’ Boonen op pedalsteel/gitaar en Eric Haamers op bas speelt de band covers in de stijl van Johnn Cash, Nelson en Jennings. Ook schuwen ze er niet voor om eigen nummers in deze stijl ten gehore te brengen.

JJ’s Country is vanavond niet het enige wat de bühne betreedt in de Haagse Poort ook het Bredase Tio Gringo en de Eindhovense Tigre Blanco zijn van de partij. Tio Grino kennen we al jaren van hun authentieke country als Johnny Cash en Hank Williams III met een flinke scheut trash, op smaak gebracht met een beetje metal, een snuf psychobilly en een vleugje rock-‘n-roll. Een smakelijke mix waar je snel een droge keel van krijgt. Tigre Blanco brengt met zijn warme en rauwe Tom Waits-achtige stem een niet te categoriseren mix van gipsy, rock en soul. Alsof hij de soundtrack van een nieuwe gefreakte Paella Western neerlegt.

Kortom een avond vol fantastische country en western op een hele toffe locatie!

Tickets

Kovacs live at Chassé Theater

Dinsdag 24 september
19:30 deuren | 20:30 aanvang
€ 28,50

Een kaalgeschoren zangeres die het geluid van een soullegende onder haar berenmuts verstopt, dat is Kovacs. Ze is een raadselachtig fenomeen dat is ontstaan vanuit het muziekcollege en geïmproviseerde open mic-avonden. Ze heeft haar eigen pad gesmeed door de slinkse wendingen en verwarringen in het leven en betoverde de wereld met haar verdorven uitstraling. In 2013 ging het hard met Kovacs, met ‘My Love’ verpletterde Kovacs alle hitlijsten. Met haar debuutalbum ‘Shades of Black’ veroverde Kovacs een prominente plek in de muzieklijsten.

Het nieuwe album ‘Cheap Smell’ is een van de meest open, eerlijke en geïnspireerde future soulalbums van dit decennium. Het album is een reis waarin Sharon leerde omgaan met zichzelf en haar imperfecties. ‘Cheap Smell’ is heerlijk donker met een twinkeling in het oog waarin haar diepe en rauwe stem prachtig tot haar recht komt. ‘Cheap Smell’ was voor Sharon een helend album dat haar door onstuimige periodes heeft geholpen.

TICKETS

The Selecter + Rhoda Dakar

Dinsdag 1 oktober
19:30 deuren | 20:30 aanvang
€ 25,50

De Britse skaband The Selecter is een van de belangrijkste bands die is voortgekomen uit de 2 Tone. Een invloedrijke muzikale en culturele beweging die vandaag de dag nog steeds even relevant is! The Selecter werd opgericht in 1979 en schoot meteen de hitlijsten in met hun dansbare mix van reggae, punk en ska. Zo kent iedereen nog wel de grote hits ‘On My Radio’ en ‘Missing Words’!

Na al die jaren heeft The Selecter nog steeds dezelfde iconische frontvrouw: Pauline Black. Met andere woorden ‘the Queen of Ska’! Met nog steeds nieuwe muziek en albums blijven ze skanken tot ze erbij neervallen.

Nu bestaat The Selecter 40 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumtour. Verwacht een niet te missen avond waar hit na hit voorbijkomt! Ook is er een special guest en dit is niemand minder dan DJ Rhoda Dakar! De carrière van Rhoda Dakar begon als hoofdvocalist van 2-Tone band The Bodysnatchers. Bekend van hun dubbele A-kant single ‘Let’s Do Rocksteady’ en ‘Ruder Than You’.

TICKETS