MEZZ ON TOUR

MEZZ gaat verbouwen dus trekt de stad in! Met bijzondere concerten en dansavonden trekt Mezz naar verschillende locaties in de stad, zoals het Chassé Theater en Podium Bloos. Hier vind je een overzicht van het programma waarmee we on tour gaan in Breda. Er zal de komende tijd nog meer bijkomen dus blijf onze kanalen in de gaten houden!

40up at Podium Bloos

Vrijdag 26 april
21.00 aanvang
€ 16

Let’s dance again! Op vrijdag 26 april keert 40UP terug naar Breda. Deze keer tijdens Mezz on tour in Podium Bloos. Kom lekker dansen op de beste muziek van toen en nu. Of het nu disco, pop, rock ’n roll, ska of soul is, het komt allemaal voorbij en natuurlijk worden de nummers weer voorzien van de originele videoclips.

40UP is de dansavond voor iedereen van 40 jaar en ouder die wel van een feestje houdt. Ben je iets jonger? Dan laten we je misschien ook wel binnen…

TICKETS

80's Verantwoord at Podium Bloos

Zaterdag 11 mei
21:00 aanvang
€ 13,50 regulier | € 11,50 groepsticket (6=5) | € 10 earlybird

Bij 80’s Verantwoord herontdek je dé credible knallers van de jaren ’80. The Cure, Talking Heads, George Michael en David Bowie zijn terug op de dansvloer van Breda!

Dj’s van de avond zijn de ‘7 Inch Twins’, zij zoeken de spannende grens op tussen kwalitatieve topplaten en soms een corny hitje. Alle dansmoves van de jaren ’80 mogen uit de kast, Doe Maar.

80’s Verantwoord brengt jouw beste vriend van toen mee om mee te spelen, de Atari! 🕹 Want wat zijn de jaren ’80 zonder Atari-games? Precies. Als The Cure zonder bos, als George Michael zonder geloof, als Bon Jovi zonder zijn lokken: een kale boel.

Laat je in één avond volledig onderdompelen in het beste van de jaren ’80 terwijl VJ Clipsync, Switchdoctor & DirtyBrown bijpassende commercials en pop- en pulpclips voorbij laten komen.

Is je lievelingsnummer nog niet voorbijgekomen, vraag hem zelf aan met de bliksemse verzoekjeszuil.

TICKETS

Quiz'm at Podium Bloos

maandag 13 mei
20:00 aanvang
Uitverkocht

Quiz’m is een gezellige muziekquiz met uitdagende, grappige en breinbrekende vragen voor de muziekfreak, de leek en de gezelligheidsspeler. Van serieus tot nét over het randje, maar altijd bedoeld om te entertainen!

De muziekquizzen van Quiz’m moeten voor zowel de gezelligheidsspeler als de échte muziekkenner leuk zijn. De balans proberen wij altijd te bewaken. Daarnaast speelt humor een grote rol en zijn wij altijd op zoek naar leuke, grappige, uitdagende en vernieuwende ronden en vragen

UITVERKOCHT

Def Americans at San Quentin live at Chassé Theater

zaterdag 18 mei
19:30 deuren | 20:30 aanvang
€ 19

Johnny Cash ‘At San Quentin’ (1969) is net als zijn voorganger ‘At Folsom Prison’ een bijzonder ruwe en rauwe registratie van een optreden van Johnny Cash in een zwaarbewaakte gevangenis. Tijdens de tweede uitvoering van zijn geschreven song over San Quentin brak er nog net geen gevangenisopstand uit volgens ooggetuigen. Het was ook de plek waar Cash een songtekst uit zijn koffertje liet halen om vervolgens met zijn band voor de eerste keer ‘A Boy Named Sue’ te spelen. Tijdens het optreden werd Cash en zijn band bijgestaan door Carl Perkins, the Carter Sisters en de Statler Brothers.

50 jaar later brengt Def Americans Johnny Cash Tribute het legendarische gevangenis concert van the Man in Black naar Mezz on tour in het Chassé Theater.

TICKETS

Punkrock Riot in Pier 15

Vrijdag 24 mei
20:00 deuren | 20:30 aanvang
€ 8

Tijd voor meer punkrock in Breda! Een groep enthousiaste liefhebbers brengt daar verandering in met Punkrock Riot. Ze duiken diep Nederland en België in om nieuwe bands te ontdekken en hun favoriete bands te supporten. Die ontdekkingen halen ze naar Breda om ook jou kennis te laten maken met deze vette bands. Deze keer tijdens Mezz on tour met Camp High Gain, Captain Kaiser en Generation 84 in Pier 15.

Camp High Gain brengt high-energy 90’s punkrock met een vleugje melodieuze hardcore. Generation 84 heeft maar één doel: punkrock terugbrengen naar de roots waar het allemaal ooit begon. Captain Kaiser brengt aanstekelijke punkrock sinds 2016.

TICKETS

Pre Jazz in Podium Bloos

De 29e editie van Pre Jazz!

Hét grootste studentenfeest van Breda. Voor de 29e keer zullen wij samen genieten van een memorabele avond Pre Jazz. We mogen weer!

Pre Jazz, al meer dan 29 jaar een begrip in Breda. Voorafgaand aan het Jazz Festival te Breda wordt studerend Breda volledig op zijn kop gezet. Dit jaar gaat podium Bloos de arena zijn die een ieder hart sneller doet laten kloppen en waar menig verlangen vervuld zal worden. Dit alles volgens onze formule: een live coverband én drie top DJ’s,

JJ's Country Club at Haagse Poort

Zaterdag 15 juni
20:00 deuren | 20:30 aanvang
€ 13 voorverkoop | € 15 deurverkoop

Zeg je rock ’n roll, dan zeg je Jeroen Haamers (Batmobile). Al jarenlang heeft de muziek van grootheden als Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings, George Jones en Glen Campbell een enorme invloed op de muziek van Haamers. Met zijn nieuwe project JJ’s Country brengt hij een ode aan al deze prachtige muziek die herinnerd en gekoesterd moet worden als het aan hem ligt. Samen met zijn band bestaande uit meesterdrummer Mark Eeftens, Remco Houtman op ukelele/banjo, Bart ‘Oop’ Boonen op pedalsteel/gitaar en Eric Haamers op bas speelt de band covers in de stijl van Johnn Cash, Nelson en Jennings. Ook schuwen ze er niet voor om eigen nummers in deze stijl ten gehore te brengen.

JJ’s Country is vanavond niet het enige wat de bühne betreedt in de Haagse Poort ook het Bredase Tio Gringo en de Eindhovense Tigre Blanco zijn van de partij. Tio Grino kennen we al jaren van hun authentieke country als Johnny Cash en Hank Williams III met een flinke scheut trash, op smaak gebracht met een beetje metal, een snuf psychobilly en een vleugje rock-‘n-roll. Een smakelijke mix waar je snel een droge keel van krijgt. Tigre Blanco brengt met zijn warme en rauwe Tom Waits-achtige stem een niet te categoriseren mix van gipsy, rock en soul. Alsof hij de soundtrack van een nieuwe gefreakte Paella Western neerlegt.

Kortom een avond vol fantastische country en western op een hele toffe locatie!

Tickets

Ralph van Raat speelt Radiohead at Podium Bloos

Donderdag 20 juni
19:30 deuren | 20:30 aanvang
€ 25

Meesterpianist Ralph van Raat speelt de geweldige muziek van Radiohead in sublieme arrangementen die de Amerikaan Christopher O’Riley maakte voor pianosolo. Diens cd ‘True Love Waits’ uit in 2003 kreeg vier sterren van het toonaangevende muziekblad Rolling Stone. De rijkdom van O’Rileys arrangementen imponeerde ook van Raat, die ze dit concert combineert met klassieke werken van Debussy en Gershwin, en eigentijds gecomponeerde, aan Radiohead verwante muziek van Adams en Franssens.

TICKETS

Kovacs live at Chassé Theater

Dinsdag 24 september
19:30 deuren | 20:30 aanvang
€ 28,50

Een kaalgeschoren zangeres die het geluid van een soullegende onder haar berenmuts verstopt, dat is Kovacs. Ze is een raadselachtig fenomeen dat is ontstaan vanuit het muziekcollege en geïmproviseerde open mic-avonden. Ze heeft haar eigen pad gesmeed door de slinkse wendingen en verwarringen in het leven en betoverde de wereld met haar verdorven uitstraling. In 2013 ging het hard met Kovacs, met ‘My Love’ verpletterde Kovacs alle hitlijsten. Met haar debuutalbum ‘Shades of Black’ veroverde Kovacs een prominente plek in de muzieklijsten.

Het nieuwe album ‘Cheap Smell’ is een van de meest open, eerlijke en geïnspireerde future soulalbums van dit decennium. Het album is een reis waarin Sharon leerde omgaan met zichzelf en haar imperfecties. ‘Cheap Smell’ is heerlijk donker met een twinkeling in het oog waarin haar diepe en rauwe stem prachtig tot haar recht komt. ‘Cheap Smell’ was voor Sharon een helend album dat haar door onstuimige periodes heeft geholpen.

TICKETS

The Selecter + Rhoda Dakar

Dinsdag 1 oktober
19:30 deuren | 20:30 aanvang
€ 25,50

De Britse skaband The Selecter is een van de belangrijkste bands die is voortgekomen uit de 2 Tone. Een invloedrijke muzikale en culturele beweging die vandaag de dag nog steeds even relevant is! The Selecter werd opgericht in 1979 en schoot meteen de hitlijsten in met hun dansbare mix van reggae, punk en ska. Zo kent iedereen nog wel de grote hits ‘On My Radio’ en ‘Missing Words’!

Na al die jaren heeft The Selecter nog steeds dezelfde iconische frontvrouw: Pauline Black. Met andere woorden ‘the Queen of Ska’! Met nog steeds nieuwe muziek en albums blijven ze skanken tot ze erbij neervallen.

Nu bestaat The Selecter 40 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumtour. Verwacht een niet te missen avond waar hit na hit voorbijkomt! Ook is er een special guest en dit is niemand minder dan DJ Rhoda Dakar! De carrière van Rhoda Dakar begon als hoofdvocalist van 2-Tone band The Bodysnatchers. Bekend van hun dubbele A-kant single ‘Let’s Do Rocksteady’ en ‘Ruder Than You’.

TICKETS