Ik Zie U Graag 2020

Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april presenteert Mezz hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Ik Zie U Graag festival
3 & 4 april 2020
Mezz Breda, Keizerstraat 101

Pssst...

Op deze editie van Ik Zie U Graag zie je Zwangere Guy, Millionaire, Compact Disk Dummies, SONS, IBE, Brihang, Mintzkov, Cocaïne Piss The Guru Guru, Black Leather Jacket, Ruby Grace, NAFT, Compro Oro, Tessa Dixson, Echo Beatty, EMY en HEISA.

Tickets

De kaartverkoop voor Ik Zie U Graag is begonnen! Een passe-partout kost € 42,50. Een dagkaart voor vrijdag of zaterdag is verkrijgbaar voor € 27.

Op vrijdag staan op de line-up Compact Disk Dummies, Sons, Brihang, Mintzkov, Cocaïne Piss, Black Leather Jacket, Ruby Grace en EMY. Het ging hard met de Belgische elektropunkers Compact Disk Dummies na de winst van Humo’s Rock Rally in 2012. En sinds kort is de nieuwe EP ‘Satellites’ uit. In 2018 werd SONS uitgeroepen tot ‘de Nieuwe Lichting’ en toen explodeerde de band. In nog geen jaar speelde ze op alle grote festivals in België, Nederland en zelfs Europa. Brihang klinkt eerlijker dan ooit op zijn nieuwe album ‘CASCO’. Zorgvuldig stript hij elke zin tot enkel de naakte essentie overblijft. Mintzkov is terug, nadat ze een tijdje onder de radar bleven. Met meerdere platen op hun naam en tours in diverse landen staat de band meer dan ooit. Cocaïne Piss zorgt voor punk; eenvoudig, agressief en toch liefdevol. Black Leather Jacket maken loepzuivere en onversneden rock ’n roll. Ruby Grace combineert kitsch-elementen met electropop beats en soul. EMY is amper 20 jaar, maar met haar Afrikaanse roots is ze nu al een van de muzikale talenten van België. Met haar herkenbare soulstem zingt ze over haar intiemste gedachten en gevoelens.

Programma vrijdag

Op zaterdag staan op de line-up Zwangere Guy, Millionaire, IBE, The Guru Guru, Mooneye, Borokov Borokov, Compro Oro Tessa Dixson en Echo BeattyZwangere Guy werd bekend van hiphopcollectief Stikstof en verovert nu Nederland! Na twee jaar brengt Tim Vanhamel Millionaire weer bij elkaar. Het album wordt verwacht in maart 2020.  Als singer-songwriter raast IBE als een wervelwind door het muzieklandschap. Hij won The Voice van Vlaanderen en zijn eerste single ‘Table of Fools’ doet het direct goed op alle Vlaamse radiozenders. The Guru Guru handelt in borderline rock. Een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie. Mooneye maakt tijdloze songs, warme melodieën en refreinen die je niet loslaten. Met zijn okselfrisse, licht melancholische indiepop springt hij direct in het oor. NAFT blikt en likt aanstekelijk in je oorschelp met een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats. Compro Oro brengt je een muzikale rondreis. Waar hun allereerste album een ode is aan jazzvibrafornist Cal Tjader met hints naar Cuba hint hun latere album naar een lsd-trip in een donkere kelder in West-Afrika. Tessa Dixson laat zich niet in één hokje steken. Haar alternatieve, maar dansbare pop bevat veel invloeden uit verschillende stijlen. Dit jaar werd ze bekroond tot ‘De Nieuwe Lichting’ en ze is hard op weg om een van de meest opwindende liveacts van België te worden. Echo Beatty maakt betoverende nummers met een indringende stem, wereldvreemd en spookachtig. Op ‘Ode To The Attempt’ is de sound van Annelies nog meer open en naakt dan ze al was en danst ze op de grenzen van alternatieve pop, rock en indiefolk. HEISA won de allerlaatste spot op Ik Zie U Graag via vi.be. HEISA houdt van ritmes, atmosferen en toetsenborden en verbreekt de geduldig opgebouwde spanning met pijnlijke gitaren en golven van vervorming op willekeurige momenten. Een ding is zeker: HEISA stimuleert, kronkelt en verwoest.

Programma zaterdag