Terug

do 20-12

Vanderbuyst + Cauldron + Bliksem (BE)

Official Dutch release show: Flying Dutchmen

Dit concert heeft reeds plaatsgevonden

Authentieke 70’s en 80’s hard rock op z’n best, dat is Vanderbuyst. Gitarist Willem Verbuyst, drummer Barry van Esbroek en zanger/bassist Jochem Jonkman zagen het licht in 2008 en begonnen met het fabriceren van liedjes wat leidde tot hun debuut Vanderbuyst in 2010 en het succesvolle In Dutch in 2011. 


Wat volgde waren meer dan 200 optredens in 16 verschillende landen, waarin de band heeft bewezen dat hun live performance staat als een huis. Het energieke trio deelde onder andere het podium al met de legendarische metal band Saxon, Thin Lizzy en Judas Priest. Vanderbuyst heeft een sterke eigen sound ontwikkeld waarin invloeden van acts als UFO, Rainbow, Deep Purple, ZZ Top en Van Halen te horen zijn.

Vrijdag 7 december komt de nieuwe plaat Flying Dutchmen uit, een album vol klassieke lead guitar riffs en catchy refreintjes. Vanderbuyst vervolgt hiermee hun missie om de wereld te redden van slappe, saaie rock en de hart en ziel terug te laten keren naar de hard rock.

In het voorprogramma de Canadese heavy metal band Cauldron. Deze is gevormd uit de brokstukken van de band Goat Horn in 2006. In oktober kwam hun laatste album Tomorrow’s Lost uit, een energiek album vol catch heavy metal riffs waarbij ook veel inspiratie geput is uit de glam metal.

De andere supportact is Bliksem, een Belgische old school thrash metal band a la Testament en Death Angel maar dan female fronted. In Mezz komen ze een preview geven van hun aanstaande debuutalbum Face The Evil dat begin 2013 verschijnt.

Terug

Verhinderd, maar wel al een ticket gekocht? Bied hem dan aan op onze Facebook Event pagina.

Tickets

Nu jij!

Plaats mijn reactie

Je reactie is succesvol geplaatst!

Nog een reactie plaatsen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, dus je kunt nog de eerste zijn!